Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 15:20

Μεσσηνία: Συνελήφθη 58χρονος για την έκρηξη στο μπιτς μπαρ στην Καλόγρια

Μεσσηνία: Συνελήφθη 58χρονος για την έκρηξη στο μπιτς μπαρ στην Καλόγρια

Εναν 58χρονο από τον Αγιο Νικόλαο της Δυτικής Μάνης συνέλαβαν το πρωί της Παρασκευής αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας ως υπαίτιο για την έκρηξη σε μπιτς μπαρ στην παραλία της Καλόγριας στη Στούπα.

Η έκρηξη είχε γίνει γύρω στις 4 τα ξημερώματα της 5ης Ιουλίου και ενώ το κατάστημα ήταν εκτός λειτουργίας και ευτυχώς προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Από την πρώτη στιγμή μάλιστα υπήρχαν αναφορές ότι κάποιοι είχαν δει έναν άγνωστο άνδρα με μηχανάκι να πλησιάζει στο σημείο, να αφήνει κάτι και να εξαφανίζεται.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας συνοδευόμενοι από πυροτεχνουργούς συγκέντρωσαν στοιχεία και μαρτυρίες από περίοικους και τελικά έφτασαν στα ίχνη του 58χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως φυσικός αυτουργός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο φερόμενος ως δράστης έφτασε με μηχανάκι στην παραλία της Καλόγριας στη Στούπα, κινούμενος μάλιστα σε επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο για να μην καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Εκεί πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό προξενώντας υλικές ζημιές στο μπιτς μπαρ.

Κατά την σύλληψή του κατασχέθηκε το μηχανάκι, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και επίσης κατασχέθηκαν: 

• 1 μασούρι εκρηκτικής ύλης RDX, συνολικού μήκους 15 μέτρων,
• 1 σακούλα, περιέχουσα ουσία συνολικού βάρους 1,8 κιλών, η χημική σύσταση της οποία ερευνάται,
• 2 σακιά, περιέχουσες ουσίες συνολικού βάρους 18,24 κιλών, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται,
• 1 μαχαίρι, με μήκος λάμας 17,5 εκατοστά,
• 1 δοχείο, περιέχον βενζίνη,
• 1 δοχείο, περιέχον λάδι,
• 1 δοχείο, περιέχον ασετόν,
• 1 κράνος,
• 1 κινητό τηλέφωνο και
• 98 φυσίγγια.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ 58ΧΡΟΝΟΥ

Μετά την δημοσιοποίηση της σύλληψης του 58χρονου ο συνήγορός του Σπύρος Λαπιώτης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Μέσα μαζικής ενημέρωσης, τοπικά και πανελλήνια, αναπαράγουν σήμερα δελτίο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στο οποίο αναφέρεται ότι εξιχνιάστηκε υπόθεση έκρηξης, η οποία έλαβε χώρα στις 5-7-2024 στην Μεσσηνία και συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του 58χρονου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διαψεύδω τα παραπάνω και αναφέρω ότι ο 58χρονος συνελήφθη χθες στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας για τις πράξεις της κατοχής εκρηκτικής ύλης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και συγκεκριμένα για ένα μασούρι εκρηκτικής ύλης και ένα μαχαίρι που βρέθηκαν μετά από έρευνα στην οικία του, τα οποία όμως δεν σχετίστηκαν με την υπόθεση έκρηξης που έλαβε χώρα στις 5-7-2024.

Για το λόγο αυτό, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της κατοχής εκρηκτικής ύλης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και όχι για έκρηξη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ο ανωτέρω εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερος και η εκδίκαση της υποθέσεως προσδιορίστηκε σε ρητή δικάσιμο".