Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 16:08

Αστυνομικοί από τη Λακωνία συνέλαβαν 41χρονο με 33 κιλά χασίς στην Αργυρούπολη

Αστυνομικοί από τη Λακωνία συνέλαβαν 41χρονο με 33 κιλά χασίς στην Αργυρούπολη

 

Τη δράση ενός 41χρονου Αλβανού που μαζί με συνεργούς του διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χασίς σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατάφεραν να ξεσκεπάσουν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

Συνέλαβαν μάλιστα τον 41χρονο στην Αργυρούπολη την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι του, αλλά και σε χώρο επεξεργασίας και αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Ειδικότερα έπειτα από πολυήμερη και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης με τη συνδρομή συναδέλφών τους από το Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας εντόπισαν τον 41χρονο και τον συνέλαβαν.

Ο 41χρονος είχε φροντίσει να κρύψει στον πάτο του αυτοκινήτου - τοποθετώντας από πάνω και διάφορα ρούχα- 7 συσκευασίες με χασίς συνολικού βάρους 7,930 κιλών, καθώς και 5 δέματα κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας συνολικού βάρους 25,790 κιλών.

Μετά τον εντοπισμό των 33 κιλών χασίς και τη σύλληψή του ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 41χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου, 41 φυσίγγια κρότου, 2 κινητά τηλέφωνα, το ποσό των 90 ευρώ και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκε επίσης το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έρευνα και σε κλειστό κατάστημα, που βρίσκεται στο ισόγειο του σπιτιού του 41χρονου. Ο χώρος, ο οποίος φαίνεται ότι χρησιμοποιείτο για τη συσκευασία και την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, ήταν μισθωμένος στο όνομα 34χρονου Έλληνα και εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα σχετιζόμενα με τη συσκευασία των ναρκωτικών.

Με βάση τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας και όλων όσα κατασχέθηκαν υπολογίζεται ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση θα αποκόμιζε χρηματικό όφελος της τάξεως των 200.000 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει 34χρονο. Ο 41χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.