Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 18:43

Κατασχέθηκαν 12 κιλά ηρωίνης και 10 κιλά χασίς από αστυνομικούς του Γυθείου - 6 συλλήψεις

Κατασχέθηκαν 12 κιλά ηρωίνης και 10 κιλά χασίς από αστυνομικούς του Γυθείου - 6 συλλήψεις

Στην κατάσχεση 12 κιλών ηρωίνης και 10 κιλών χασίς προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 6 άτομα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 49χρονος, ένας 58χρονος, ένας 27χρονος, ένας 20χρονος, ένας 44χρονος Αλβανός και ένας 41χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ αναζητείται ένας 50χρονος Ελληνας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Από τη δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν θα έφταναν τις 300.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, προέκυψε ότι τα έξι άτομα τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης και κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που εκτός από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου συμμετείχαν και αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων καθώς και σε σπίτι στον Πειραιά που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

- Ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 12 κιλών και 700 γραμμαρίων,

- Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 10 κιλών και 697 γραμμαρίων,

- Ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 60 γραμμαρίων,

- 141 ναρκωτικά δισκία,

- 5 φιαλίδια των 100 χιλιοστών του λίτρου με μεθαδόνη,

- Ποσότητα άγνωστης χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται για τη νόθευση της ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.816 γραμμαρίων,

- 2 ζυγαριές,

- 2 πιστόλια, μετά των γεμιστήρων τους,

- 8 κινητά τηλέφωνα,

- Οχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων,

- Πλήθος συσκευών - εργαλείων σχετικά με την παρασκευή – νόθευση ναρκωτικών ουσιών και

- Το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.