Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 09:49

ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Επίθεση από δεκάδες Ρομά σε γιατρούς και νοσηλευτές

ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Επίθεση από δεκάδες Ρομά σε γιατρούς και νοσηλευτές

Την επίθεση και τη βία από δεκάδες Ρομά σε γιατρούς και νοσηλευτές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, το βράδυ της Κυριακής, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Το σωματείο απαιτεί από την διοίκηση του ιδρύματος να ασκηθεί αγωγή σε βάρος των υπαιτίων και την προστασία των συναδέλφων τους κατά την διάρκεια της εργασίας τους.
Οι δεκάδες Ρομά είχαν συγκεντρωθεί και είχαν κατακλύσει τον χώρο έξω από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου, μόλις πληροφορήθηκαν τον θάνατο 22χρονου ομοφύλου τους σε τροχαίο δυστύχημα στη Μεσσήνη. Εκεί, γύρω στις 11 μ.μ. ξεκίνησαν να εκτυλίσσονται τραγικές σκηνές από τα μέλη της οικογένειας του νεαρού Ρομά που σκοτώθηκε, αλλά και απαράδεκτες, ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που προκάλεσαν τρόμο σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς που βρίσκονταν στο χώρο του Τμήματος των Επειγόντων.
Η κατάσταση εκτονώθηκε μετά από 3 ώρες μετά από παρέμβαση Αστυνομικών δυνάμεων.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας τονίζει στην καταγγελία του:
“Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Επίθεση από δεκάδες Ρομά δέχτηκαν οι συνάδελφοί μας στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Καταγγέλλουμε την βιαιότητα σε βάρος του προσωπικού και απαιτούμε από την διοίκηση του Νοσοκομείου να ασκηθεί αγωγή σε βάρος των υπαιτίων από τον νομικό σύμβουλο του Νοσοκομείου.
Κινδυνεύουμε καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί. Απαιτούμε την προστασία των συναδέλφων μας κατά την διάρκεια της εργασίας τους”.