Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 08:05

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη ληστεία στο Δώριο

Γράφτηκε από την
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη ληστεία στο Δώριο

Σε εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για να βρεθούν οι 4 ληστές οι οποίοι "χτύπησαν" το μεσημέρι της Παρασκευής την Τράπεζα Πειραιώς στο Δώριο. Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα οι ίδιοι ληστές να είχαν "χτυπήσει" και την Τράπεζα Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας, στις 10 του μήνα.

Επίσης, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται και το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας του Δωρίου, το οποίο αναμένεται να δώσει κάποια στοιχεία, σε συνδυασμό και με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων και πελατών που βρίσκονταν την ώρα της ληστείας στο υποκατάστημα της Πειραιώς. Επιπλέον, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας έχει σταλεί βιολογικό υλικό, ενώ πλούσια είναι τα ευρήματα και σε αποτυπώματα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι μπορεί να βγει κάτι από την εξέταση των αποτυπωμάτων, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν άγγιξαν με γυμνά δάχτυλα το κουμπί της πόρτας ασφαλείας. Επιπλέον, υπάρχουν μαρτυρίες ότι αφού μπήκαν στην τράπεζα φόρεσαν γάντια για να μην αφήσουν αποτυπώματα. Τίποτα αξιοποιήσιμο δεν προέκυψε και από το μπλε FIAT με το οποίο διέφυγαν οι ληστές και έκαψαν 1 χλμ. μακριά από το Δώριο σε αγροτικό δρόμο μεταξύ Δωρίου - Κόκλα, αφού το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς. Πάντως από τους αστυνομικούς εκτιμάται ότι η πιθανότερη διαδρομή που ακολούθησαν για να διαφύγουν ήταν μέσω Τσακώνας προς Αθήνα.

Σχετικά με πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Αντιτρομοκρατική ενδιαφέρθηκε για την ληστεία στην Κλειτορία, οπότε και γι' αυτή στο Δώριο -με την προϋπόθεση ότι είναι ίδιοι οι δράστες- αξιωματικοί της Αστυνομίας λένε ότι είναι σύνηθες να ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όταν γίνεται ληστεία σε τράπεζα.

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΙΟ

Οπως στην ληστεία της Πειραιώς στο Δώριο, έτσι και στην Κλειτορία, στην τράπεζα μπήκαν μεσημέρι, γύρω στις 2.30, 2 άτομα με περούκες και γυαλιά ηλίου. Δεν φορούσαν κουκούλες, ενώ στην ληστεία της Κλειτορίας είχαν μικρά όπλα, πιστόλια ή περίστροφα, και πήραν 4.000 ευρώ από το ταμείο. Εκεί η Αστυνομία ειδοποιήθηκε πιο σύντομα και έτσι όταν δύο αστυνομικοί πήγαν για να σταματήσουν τους ληστές, αυτοί δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στο πόδι τον έναν, μέσα στην τράπεζα. Βγαίνοντας πήραν το όπλο του χτυπημένου αστυνομικού και απ' έξω πλέον αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τον άλλον. Διέφυγαν, όπως και στο Δώριο, με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε τουλάχιστον ένας ακόμη συνεργός τους και 5 χλμ. μακριά από την Κλειτορία το έκαψαν.

Ν.Κ.


NEWSLETTER