Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 07:26

Ερευνα για την έκρηξη στο ενεχυροδανειστήριο

Ερευνα για την έκρηξη στο ενεχυροδανειστήριο

Το ενδεχόμενο η ομάδα των εκβιαστών να βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στο ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου και της Νένας Χρονοπούλου, πέρυσι στις 21 Νοεμβρίου, ερευνούν οι αστυνομικές αρχές. Οι έρευνες στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση γιατί ο ισοβίτης αρχηγός των εκβιαστών σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με καταστηματάρχες απειλεί τα θύματα ότι θα τους ανατινάξει τα μαγαζιά. Παράλληλα έψαχνε από τη φυλακή για «πράγματα που κάνουν μπαμ - μπουμ, όχι απλά, να κάνουν μεγάλη ζημιά, σε μασούρια» και  κάποιον για να πάει να «βάλει μπαμ - μπουμ».

Υπενθυμίζουμε ότι στο ενεχυροδανειστήριο Μητρόπουλου λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα είχε εκραγεί έξω από το κατάστημα αυτοσχέδιος μηχανισμός. Είχε συνδεθεί με καλώδιο και πυροδοτηθεί από απόσταση, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά το ενεχυροδανειστήριο και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στα γύρω καταστήματα. 

Εν τω μεταξύ αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που υπάρχουν στη δικογραφία και φανερώνουν τα σχέδια του φερόμενου ως αρχηγού της ομάδας να ανατινάξει τα καταστήματα που οι ιδιοκτήτες τους αντιστέκονταν. Σε μια συνομιλία ο Καλαματιανός ισοβίτης ζητάει πιεστικά να βρει ο "εισπράκτορας" της ομάδας δύο καταστηματάρχες και να τους πει να επικοινωνήσουν μαζί του, για να κανονίσουν την ταρίφα της προστασίας - «διαφορετικά θα τους γ..., δεν θα τους λυπηθώ, θα στείλω μια ομάδα κάτω να γίνει της π...». Επίσης ο ισοβίτης μέσα από τους διαλόγους του στο τηλέφωνο με τον "εισπράκτορα" της ομάδας φαίνεται να του δίνει εντολές να πάει από δύο μαγαζιά και να τους απειλήσει ότι αν δεν δώσουν τα χρήματα της προστασίας (150 ευρώ) «θα κατεβάσει τα βουβάλια», εννοώντας την «ομάδα», «θα τους κλείσει τα μαγαζιά» και «έπρεπε να δίνουν 400 ευρώ την εβδομάδα».

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της "Ε"