Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 19:14

15 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση σε Σπάρτη και Ευρώτα

Γράφτηκε από την
15 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση σε Σπάρτη και Ευρώτα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (9.4.2014), αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 175 άτομα, εκ των οποίων 106 ήταν ημεδαποί και 69 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 158 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 59 άτομα, από τα οποία 13 ήταν ημεδαποί και 46 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 15 άτομα. 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας ανήλικος ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, για κλοπή. 
  • Τέσσερις ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα. 
  • Ένας ανήλικος τσιγγάνος, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Μία τσιγγάνα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
  • Επτά αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, 2 υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, που έγιναν στη Σπάρτη, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος συνολικά  3 τσιγγάνων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 51 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 2 παραβάσεις για κατάληψη πεζοδρομίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 


NEWSLETTER