Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 15:15

Απατεώνες πήραν 2.780 ευρώ από ηλικιωμένους σε Στρέφι και Πουλίτσι

Απατεώνες πήραν 2.780 ευρώ από ηλικιωμένους σε Στρέφι και Πουλίτσι

Ο 45χρονος Θωμάς Μάρκου είναι σύμφωνα με το ΑΤ Μεσσήνης ο ένας από τους δύο τσιγγάνους - "εφοριακούς", που πέρυσι είχαν εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους στο Στρέφι και το Πουλίτσι, παίρνοντάς τους 2.780 ευρώ.

Ο άλλος είναι ο 52χρονος Δημήτρης Ζέρβας, που μαζί με τον Θ. Μάρκου ανήκαν σε σπείρα απατεώνων που εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της χώρας -μεταξύ των οποίων η Μεσσηνία- και εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών τον περασμένο Ιανουάριο. Μάλιστα ο 45χρονος προφυλακίστηκε προ μηνών με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή Καλαμάτας για δύο απάτες και μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Καλαμάτα.

Οσον αφορά τις δύο υποθέσεις που εξιχνίασε το ΑΤ Μεσσήνης, πρόκειται για έναν 85χρονο στο Στρέφι, που πέρυσι τον Ιούνιο οι δύο τσιγγάνοι παρουσιάστηκαν ως εφοριακοί και με το πρόσχημα ότι η κόρη του χρωστάει χρήματα, του πήραν 180 ευρώ. Στην άλλη περίπτωση, οι δύο απατεώνες κατάφεραν πέρυσι τον Αύγουστο να ξεγελάσουν έναν 72χρονο στο Πουλίτσι παριστάνοντας ότι είναι εφοριακοί και του πήραν 2.600 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηλικιωμένοι αναγνώρισαν τους τσιγγάνους - "εφοριακούς" από φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί. Ενώ σε... απόδειξη που έδωσαν στον έναν ηλικιωμένο για να γίνουν πιο πειστικοί, αναγνωρίστηκε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας ο γραφικός τους χαρακτήρας. Επιπλέον ταιριάζει και ο τρόπος με τον οποίο κορόιδευαν τους ηλικιωμένους για να τους πάρουν λεφτά. 

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Αστυνομία είχε δώσει τον περασμένο Ιανουάριο τα ονόματα και τις φωτογραφίες των απατεώνων στη δημοσιότητα.