Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 09:15

29χρονη εξαπατούσε ιερείς της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ως κοινωνική λειτουργός της Πρόνοιας συστήθηκε σε δύο ιερείς στην Καλαμάτα μια 29χρονη από το Ιλιον Αττικής και με το πρόσχημα ότι μια οικογένεια με 4 παιδιά βρισκότανε σε μεγάλη ανάγκη, κατάφερε να της καταθέσουν σε προσωπικό της λογαριασμό συνολικά 700 ευρώ.

Οταν όμως πήγε να... χοντρύνει το παιχνίδι ζητώντας από τον ιερέα να της καταθέσει 3.000 ευρώ για να πάει το άρρωστο παιδί της οικογένειας στο εξωτερικό για να χειρουργηθεί, ο ιερωμένος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Η Ασφάλεια Καλαμάτας που ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης σχημάτισε δικογραφία σε βάρος της νεαρής γυναίκας για τρεις περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες απάτης - ενώ εξετάζεται αν έχει ξεγελάσει και άλλους ιερείς στη Μεσσηνία ή και αλλού, καθώς και το αν έχει συνεργούς.

Η απατεώνισσα έπαιρνε τηλέφωνα στις εκκλησίες και ζητούσε τον εφημέριο. Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από τις 8 Απριλίου φέτος έως και τις 26 του ίδιου μήνα τηλεφώνησε σε εκκλησία στην παραλία και σε εκκλησία στην ανατολική Καλαμάτα. Συστηνότανε στους ιερείς ως κοινωνική λειτουργός της Πρόνοιας Καλαμάτας και τους πωλούσε παραμύθι για μια δήθεν δυστυχισμένη οικογένεια με 4 παιδιά, τα τρία μάλιστα έλεγε ότι τα έχει πάρει "Το Χαμόγελο του Παιδιού", ενώ το 4ο από τα αδέλφια είναι στο νοσοκομείο. Ετσι ξεγέλασε τον έναν ιερέα, βάζοντάς τον να καταθέσει 250 ευρώ στον προσωπικό της λογαριασμό. Τον άλλον ιερέα τον ξεγέλασε λέγοντας το ίδιο παραμύθι, αλλά αυτή τη φορά ζητούσε τα 250 ευρώ για να μην κόψουν το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας, καθώς και 200 ευρώ ακόμα για να συμπληρωθεί το ενοίκιο, και να μην αναγκαστεί η οικογένεια να μείνει στο δρόμο. Οταν όμως ζήτησε τα 3.000 ευρώ για τα εισιτήρια που χρειάζονταν ώστε να πάει το παιδί και να χειρουργηθεί στην Αμερική, ο ιερέας δεν πείστηκε και πλέον επιλήφθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.