Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 16:06

Μεσσηνία: 27 μήνες φυλακή για παράνομη είσπραξη εγγυητικών από 7 ταξιτζήδες

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 27 μήνες φυλακή για παράνομη είσπραξη εγγυητικών από 7 ταξιτζήδες

 

Σε 27 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας την 58χρονη πρώην υπάλληλο της Π.Ε. Μεσσηνίας, για την είσπραξη με πλαστές εξουσιοδοτήσεις συνολικά 8 εγγυητικών επιστολών από το Παρακαταθηκών και Δανείων: 7 ταξιτζήδων για τη μεταφορά μαθητών, καθώς και 1 ακόμα εγγυητικής επιστολής στο όνομα της προμηθεύτριας που έδινε χαρτικά και είδη καθαριότητας στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των ταξιτζήδων και της προμηθεύτριας, η πρώην υπάλληλος στο Τμήμα Προμηθειών της Π.Ε. Μεσσηνίας εισέπραξε με πλαστές εξουσιοδοτήσεις και πληρεξούσια συνολικά 13.730 ευρώ - ενώ καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση και της απάτης κατ' εξακολούθηση. Η ίδια δεν παρέστη στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο της, ο οποίος είπε στο δικαστήριο πως ομολογεί τις πράξεις που της καταλογίζουν. Ο συνήγορός της είπε ακόμα ότι πράγματι η κατηγορουμένη δεν έχει απολογηθεί ποτέ για τα αδικήματα με τα οποία βαρύνεται, κι ούτε έχει επιστρέψει τα χρήματα. Και πρόσθεσε πως εκκρεμεί η απολογία της στον ανακριτή Καλαμάτας για το πλαστό απολυτήριο Λυκείου με το οποίο προσλήφθηκε στο Δημόσιο η κατηγορουμένη και από εκεί ελέγχθηκε για πρώτη φορά και αποκαλύφθηκε στη συνέχεια η ιστορία με τις εγγυητικές επιστολές των ταξιτζήδων για τη μεταφορά μαθητών. Η πρώην υπάλληλος μάλιστα εξαφανίστηκε από τότε που έγινε γνωστό ότι έχει πλαστό απολυτήριο και τώρα, σύμφωνα με το συνήγορό της, έχει αποσυρθεί από κάθε κοινωνική δραστηριότητα και ζει απομονωμένη στο σπίτι της.

Χθες στη δίκη κατέθεσαν οι ταξιτζήδες που εισέπραξε στο όνομά τους τις εγγυητικές επιστολές και είπαν πως μετά το θόρυβο που προκλήθηκε το Νοέμβριο του 2014, έσπευσαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη ΔΟΥ Καλαμάτας και ενημερώθηκαν πως οι εγγυητικές επιστολές που τους ανήκαν είχαν εισπραχθεί από άλλο πρόσωπο. Επίσης κατέθεσε και η προϊσταμένη του Τμήματος Γραμματείας της Π.Ε. Μεσσηνίας, η οποία είχε βρει παραβιασμένο το συρτάρι της, μετά που διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Καλαμάτας για τις εγγυητικές επιστολές των ταξιτζήδων. Οπως είπε η μάρτυρας στο δικαστήριο, η κατηγορουμένη εισέπραττε τις εγγυητικές με την δική της υπογραφή, αφού έβρισκε ευκαιρία και χρησιμοποιούσε την σφραγίδα της για να φτιάξει τις πλαστές εξουσιοδοτήσεις είσπραξης. Βέβαια, στην πλαστή εξουσιοδότηση από τον καθένα ταξιτζή, η κατηγορούμενη -σύμφωνα πάντα με την μάρτυρα- έβαζε ως εισπράκτορα το δικό της όνομα και από κάτω θεωρούσε το γνήσιο της υπογραφής με τη σφραγίδα της προϊσταμένης, που κατέθεσε ως μάρτυρας. Η ίδια είπε ακόμα πως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν στο γραφείο της κατηγορούμενης μια πλαστή σφραγίδα, όπου αναγραφόταν το όνομά της ως προϊσταμένης του Τμήματος Προμηθειών ενώ ήταν μια απλή υπάλληλος, καθώς και εξουσιοδοτήσεις και εγγυητικές επιστολές και ένα μπλοκ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Στη συνέχεια κατέθεσε ως μάρτυρας πρώην προϊστάμενος του Τμήματος Προμηθειών της Π.Ε. Μεσσηνίας, ο οποίος είπε ότι η κατηγορούμενη ασχολούνταν αποκλειστικά η ίδια με το έργο της μεταφοράς μαθητών. Κατέθεσε επίσης ότι ένα πρωινό το Νοέμβριο του 2014 (σ.σ. το επόμενο πρωί από την διάρρηξη που είχε γίνει στο γραφείο της προηγούμενης μάρτυρα και εκτιμάται ότι η κατηγορουμένη έψαχνε στοιχεία για την εντολή που είχε δοθεί για έλεγχο όλων των τίτλων βάσει των οποίων προσλήφθηκαν οι υπάλληλοι στο Δημόσιο), βρήκε στο γραφείο του μια επιστολή παραίτησης της κατηγορούμενης, την οποία απέδωσε στην ύπαρξη του πλαστού απολυτηρίου της από το ΕΠΑΛ Βόλου. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER