Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 17:58

Μεσσηνία: 17 χρόνια στον Αλβανό που μαχαίρωσε ομοεθνή του σε καφενείο

Γράφτηκε από την

«Δεν το ήθελα· είχα θολώσει και νόμιζα ότι τον χτύπαγα με μπουνιές» ισχυρίστηκε στην απολογία του χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας ο 45χρονος Αλβανός, που το Δεκέμβριο του 2014 μαχαίρωσε  ομοεθνή του στην Τρίοδο.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως και πρωτόδικα, χωρίς το δικαστήριο να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Σύμφωνα άλλωστε με μαρτυρίες θα είχε αποτελειώσει τον 45χρονο σήμερα ομοεθνή του, αν δεν τον είχαν σταματήσει ο ιδιοκτήτης του καφενείου και ο πατέρας του, όπου Σαββατόβραδο 6 Δεκεμβρίου πριν τρία χρόνια έγινε η επίθεση. Η ιατροδικαστική έκθεση δε, επιβάρυνε περαιτέρω τη θέση του, αφού σε αυτή -όπως του επεσήμανε και η έδρα- φαίνεται πεντακάθαρα ότι το πρώτο χτύπημα με το χασαπομάχαιρο το έδωσε πισώπλατα. 

Νωρίτερα, ο 45χρονος κατέθετε στο δικαστήριο ότι εκεί που καθότανε και έβλεπε ποδόσφαιρο, ο κατηγορούμενος τον πλησίασε ήσυχα από πίσω· έβγαλε το μαχαίρι, τον χτύπησε στο σβέρκο και την πλάτη, και εκείνος ενστικτωδώς το βούτηξε με το αριστερό του χέρι. Το μένος όμως του κατηγορούμενου ήταν τέτοιο που τίποτα δεν τον σταματούσε, συνέχισε να τον μαχαιρώνει στην κοιλιά ώσπου χύθηκαν έξω τα έντερά του και θα τον είχε σίγουρα αποτελειώσει αν δεν επενέβαιναν οι άλλοι. Τη ζωή του φαίνεται ότι έσωσε και η γρήγορη διακομιδή του από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου μπήκε αμέσως στο χειρουργείο - ενώ έμεινε 4 μήνες (κατά δήλωση του ίδιου) νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, μέχρι να ξεπεράσει τον κίνδυνο.     

Ο δράστης και το θύμα είχαν ξανά καβγαδίσει πριν το μοιραίο βράδυ και όπως προέκυψε από την χθεσινή ακροαματική διαδικασία και τις μαρτυρικές καταθέσεις, υπήρχε κάποιο είδος βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος πάντως είχε επικαλεστεί ότι φούντωσε πάνω στο μεθύσι του και επιτέθηκε στον άλλον (με τον οποίο πιο παλιά ήταν φίλοι και μαθητές στο ίδιο σχολείο στην Αλβανία), ωστόσο χθες στην διάρκεια της απολογίας του επικαλέστηκε ως μήλο της έριδας μια γυναίκα με την οποία είχαν και οι δύο παράνομη σχέση. Στη διάρκεια της διαδικασίας δεν έλειψαν οι εντάσεις από το ακροατήριο, τόσο όταν έγινε η αναφορά στην... γκόμενα που "έφαγε" ο κατηγορούμενος από τον 45χρονο και ξεκίνησαν οι καβγάδες, όσο και από τους αδελφούς των δύο ανδρών (δράστη και θύματος)· οι οποίοι αλληλοκατηγορούνταν για τραμπουκισμούς, για το ποιος ζήλευε ποιον για το σπίτι ή το τρακτέρ που αγόρασε, αλλά και το ποιος έκανε κουμάντο στα χτήματα της περιοχής. 

Οι αστυνομικοί είχαν βρει τον κατηγορούμενο κατά τις 4.30 το επόμενο πρωί στο χωριό Αγριλιά, όπου άλλωστε ήταν και το σπίτι του, να περιφέρεται με το ματωμένο μαχαίρι στο χέρι και τον συνέλαβαν. 

Ν.Κ.