Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 09:51

Στη φυλακή ο Αλβανός για το χασίς στην ταράτσα στην Καλαμάτα

Στη φυλακή ο Αλβανός για το χασίς στην ταράτσα στην Καλαμάτα

 

Τα 2,1 κιλά χασίς στην ταράτσα της πολυκατοικίας ήταν ενός άλλου (του... καταδότη του κατά τους ισχυρισμούς του) και ο ίδιος έκανε μια εξυπηρέτηση, και την... πλήρωσε με μια προφυλάκιση.

Την εκδοχή αυτή, δηλαδή ότι το σακίδιο με το χασίς στην ταράτσα της πολυκατοικίας στο κέντρο της Καλαμάτας ήταν ενός απλού γνωστού του και ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη ή κέρδος -όπως και ο 29χρονος Ελληνας φίλος του- φέρεται ότι υποστήριξε χθες κατά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας ο 20χρονος Αλβανός. Ωστόσο, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να οδηγηθεί στις φυλακές ως προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο Ελληνας φίλος του ο οποίος συνελήφθη μαζί του ξημερώματα Σαββάτου όταν πήγαν να κατεβάσουν τα ναρκωτικά από την ταράτσα, χωρίς να ξέρουν ότι τους περίμεναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Πληροφορίες της "Ε" αναφέρουν μάλιστα ότι ο Αλβανός προφυλακισθείς τα πήρε όλα πάνω του, προσφέροντας το... άλλοθι της άγνοιας στον 29χρονο συγκατηγορούμενο και φίλο του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο προφυλακισθείς ισχυρίστηκε ότι συνάντησε σε ένα Ιντερνετ - καφέ τον κύριο της ποσότητας· μαζί υποτίθεται ότι είχαν κάνει ένα τσιγάρο χασίς στο παρελθόν, αλλά σχέσεις δεν είχαν. Ο άλλος -τον οποίο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατονόμασε στις ανακριτικές αρχές- παρακάλεσε να πάρει τα κλειδιά του και να κρύψει για δύο ώρες το χασίς στην πολυκατοικία του Αλβανού. Ετσι και έγινε, ενώ για να μην παίρνει ο ήλιος τα ναρκωτικά με τέτοιες θερμοκρασίες το απόγευμα της Παρασκευής, ο υποτιθέμενος κάτοχος της ποσότητας έβαλε το σακίδιο στη διπλανή ταράτσα γιατί μόνο εκεί είχε ίσκιο! Και όταν πέρασαν οι δύο ώρες και ο Αλβανός κατηγορούμενος ήθελε πια να γυρίσει στο σπίτι του, φέρεται -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- ότι πίεσε τον κάτοχο της ποσότητας να του δώσει πίσω τα κλειδιά του και να πάρει το... πακέτο. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε δικαιολόγησε γιατί αυτός και ο Ελληνας φίλος του -ο οποίος υποτίθεται ότι απλά "σκότωνε" το χρόνο του κάνοντάς του παρέα- ανέβηκαν στην ταράτσα, και έτσι συνελήφθησαν· υποστήριξε λοιπόν ότι ανέβηκαν για να κατεβάσουν το πακέτο στον πραγματικό κάτοχο της ποσότητας, αλλά εκείνος τον είχε δώσει στην Αστυνομία και τον περίμεναν για να τον συλλάβουν.

Ν.Κ.