Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 16:16

3 χρόνια σε Αρμένιο για απόπειρα κλοπής στον Αντικάλαμο

Γράφτηκε από την
3 χρόνια σε Αρμένιο για απόπειρα κλοπής στον Αντικάλαμο

Σε φυλάκιση 3 χρόνων μείωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την πρωτόδικη ποινή ενός 33χρονου Αρμένιου, για μια απόπειρα κλοπής τον Ιούλιο του 2014 σε σπίτι στον Αντικάλαμο. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 χρόνων, ως υπότροπος.

Ο κατηγορούμενος πήγε μέρα μεσημέρι κι έσπασε το τζάμι στο υπόγειο. Μπήκε μέσα, πήρε διάφορα εργαλεία κι ένα σίδερο, και μετά ανέβηκε σαν κύριος από τη σκάλα και προσπάθησε να σπάσει την μπαλκονόπορτα. Στο διπλανό σπίτι έμενε μια γυναίκα η οποία είχε τα κλειδιά του σπιτιού, καθώς οι ιδιοκτήτες μένουν μόνιμα στην Αθήνα. Βγήκε λοιπόν -όπως κατέθεσε η ίδια- για να δει τι συμβαίνει, αφού ο κατηγορούμενος έκανε θόρυβο κοπανώντας την μπαλκονόπορτα με το σίδερο. Του φώναξε, αλλά εκείνος την κοίταξε και... συνέχισε, λέγοντάς της ότι κλειδώθηκε έξω ο ιδιοκτήτης και αυτός προσπαθεί να ανοίξει. Οταν αυτή επέμεινε ότι δεν μένει κανείς στο σπίτι και αυτή έχει τα κλειδιά, τότε ο κατηγορούμενος -σύμφωνα με την κατάθεση της μάρτυρα- τα παράτησε κι έφυγε. 

Ο 33χρονος εκείνο το διάστημα ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς έχει κι άλλες καταδίκες για κλοπές. Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι παρακολουθούσε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, αλλά εκείνη τη μέρα έχασε το ραντεβού και δεν του χορηγήθηκε υποκατάστατο κι αυτό τον έκανε να τα χάσει και να μην ξέρει τι κάνει. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER