Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 08:28

Μεσσηνία: Κάπνιζε χασίς για να γλιτώσει από... πολιτικούς και να πάει φυλακή για να ησυχάσει

«Σεβαστό Δικαστήριο, ναι! Κάπνιζα χασίς για να ησυχάζω από τους διάφορους μηχανισμούς...»:

Αυτό απάντησε με... ειλικρίνεια ένας 52χρονος Ελληνας κατηγορούμενος στην πρόεδρο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία τον καταδίκασε σε φυλάκιση 2 χρόνων με τριετή αναστολή, γιατί καλλιεργούσε στον κήπο του στη Στενωσιά Πυλίας 8 μικρά φυτά χασίς και στο σπίτι είχε 110 γραμμάρια από το ίδιο ναρκωτικό.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι είχε μπλέξει με τα πολιτικά πράγματα του τόπου του και δεν άντεξε την πίεση από “διάφορους μηχανισμούς”, οπότε είπε να το ρίξει στο χασίς μπας και σωθεί. Μάλιστα υποστήριξε ότι καλλιεργούσε το χασίς για να πάει φυλακή και να ησυχάσει! Και πήγε για τρεις μέρες, αλλά μετά την ολιγοήμερη εμπειρία, όπως είπε στην πρόεδρο, ούτε το συζητά να γυρίσει πάλι!

Για την ιστορία, ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις 14 Ιουλίου του 2014, μετά από τηλεφώνημα που έκανε κάποιος στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου. Αλλωστε τα φυτά, ύψους 40 εκατοστών, δεν ήταν κάπου κρυμμένα, αλλά μπορούσε να τα δει ο καθένας μέσα στον κήπο. Οσο για τα 110 γραμμάρια χασίς που είχε στο σπίτι, αυτά -όπως κατέθεσε στη δίκη αστυνομικός- ήταν ανάμεικτα με κλαριά, κλώνους και φύλλα.

Ν.Κ.