Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 09:49

Μεσσηνία: Ο κλέφτης "κάρφωσε" το χασισοκαλλιεργητή αφού πρώτα... κορφολόγησε τα δέντρα

Μεσσηνία: Ο κλέφτης "κάρφωσε" το χασισοκαλλιεργητή αφού πρώτα... κορφολόγησε τα δέντρα

Σε 30 μήνες φυλάκιση, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν 38χρονο ο οποίος μέσα στο σπίτι του στο Καρτερόλι καλλιεργούσε 9 φυτά χασίς.

Ο κατηγορούμενος είχε φτιάξει μια γωνιά με γυψοσανίδα και μεγάλωνε το χασίς σε γλάστρες. Η 42χρονη σύντροφός του αθωώθηκε, αφού δεν ζούσε μαζί του και πήγαινε περιστασιακά γιατί έμενε με τη μάνα της αλλού. Κι επειδή το σπίτι τού το είχε παραχωρήσει, αυτήν ειδοποίησαν όταν κάποιος μπήκε και τους έκλεψε. Πάντως δεν έφτανε αυτό, αλλά ο ίδιος άνθρωπος που έκλεψε ό,τι έκλεψε, κορφολόγησε και τα χασισόδεντρα κι έπειτα τους κάρφωσε και στην Αστυνομία!

Ετσι, στις 4 Δεκεμβρίου του 2015 οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας πήγαν... συστημένοι για κατ' οίκον έρευνα. Αυτό που είδαν ήταν 9 γλάστρες με δενδρύλλια χασίς ύψους 1 - 1,5 μέτρα, να μεγαλώνουν κάτω από μια λάμπα. Ο κατηγορούμενος, όπως υποστήριξε στην απολογία του, είχε βρει οδηγίες και εξοπλισμό στο Ιντερνετ, απ’ όπου προμηθεύτηκε μέχρι και... τροχαλίες για να ανεβοκατεβάζει τη λάμπα. Παρακολουθούσε τη θερμοκρασία και την υγρασία των φυτών με ειδικά θερμόμετρα, ενώ στο χώρο που είχε απομονωθεί με τη γυψοσανίδα είχε ακόμη έναν ανεμιστήρα και μετασχηματιστή για να κρατά ιδανικές τις συνθήκες καλλιέργειας.

Επίσης, οι αστυνομικοί ερευνώντας το σπίτι βρήκαν μια ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 91 γραμμαρίων.

Η σύντροφός του στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι στα 6 χρόνια που ήταν μαζί δεν τον είχε δει ποτέ να κάνει ούτε τσιγάρο! Οσο για τον ίδιο, ισχυρίστηκε ότι είχε τα φυτά για να εξασφαλίσει μια ποσότητα για τη δική του χρήση και η 42χρονη δεν το ήξερε.

Το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό του ότι δεν σκόπευε να εμπορευτεί το χασίς, αλλά θα το κράταγε να το καπνίσει ο ίδιος.

Ν.Κ.