Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 14:43

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε για τους πυροβολισμούς στο Ξηροκάμπι

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε για τους πυροβολισμούς στο Ξηροκάμπι

Προφυλακιστέος, ομοφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε μετά την απολογία του χθες ο 62χρονος που την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι πυροβόλησε με καραμπίνα έναν 65χρονο στο Ξηροκάμπι Λεΐκων, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ο δράστης απολογούμενος παραδέχθηκε την πράξη του και εμφανίστηκε μεταμελημένος -ζητώντας συγγνώμη από το θύμα και την οικογένειά του-, ενώ υποστήριξε ότι προέβη σε αυτή του την ενέργεια μετά από συνεχείς προκλήσεις του 65χρονου σε βάρος του, οι οποίες κορυφώθηκαν πριν έναν χρόνο περίπου.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 62χρονος δήλωσε πως ακόμα και την Κυριακή το μεσημέρι δεν πήγε με το κυνηγετικό όπλο στο σπίτι του 65χρονου για να τον πυροβολήσει, αλλά για να τον εκφοβίσει. Ομως, σύμφωνα με όσα φέρεται ότι υποστήριξε στην απολογία του ο 62χρονος, καθώς αποχωρούσε το θύμα τον προκάλεσε ξανά και τότε, χάνοντας την ψυχραιμία του, τράβηξε τη σκανδάλη στο όπλο που κρατούσε.

Παράλληλα, ο 62χρονος φέρεται ότι υποστήριξε πως δεν πυροβόλησε εξ επαφής, επικαλούμενος προς τούτο τη μεγάλη διασπορά που είχαν τα σκάγια στο σώμα του θύματος, υποστηρίζοντας ότι σε ενδεχόμενο εξ επαφής πυροβολισμού τα σκάγια θα ήταν συγκεντρωμένα σε ένα σημείο.

Ο 65χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε επέμβαση. Από τον πυροβολισμό είχε τραυματιστεί σε σημεία, που έχουν σχέση με την αιμοκάθαρση στην οποία υποβάλλεται, καθώς πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER