Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 16:22

Καλαμάτα: 4 χρόνια σε δύο Ρομά για απόπειρα κλοπής

Καλαμάτα: 4 χρόνια σε δύο Ρομά για απόπειρα κλοπής

Σε φυλάκιση 4 χρόνων ο καθένας ως υπότροποι καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο Ρομά για απόπειρα κλοπής σε σπίτι, στις 5 Ιουλίου του 2016, στη γειτονιά του Αγίου Δημητρίου, στην Καλαμάτα.

Οι ιδιοκτήτες γλένταγαν το βράδυ στον κήπο του σπιτιού τους και οι κατηγορούμενοι έβαλαν έναν ανήλικο (16 χρόνων τότε) να πηδήξει μέσα και αυτός ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την 12χρονη ανιψιά του ιδιοκτήτη. Ευτυχώς, ο ανήλικος δράστης φοβήθηκε μόλις την είδε και πήδηξε έξω από το παράθυρο όπου είχε σκαρφαλώσει πατώντας στη μονάδα του κλιματιστικού. Ο ιδιοκτήτης έτρεξε και είδε έναν ακόμα να φεύγει μαζί του, για τον οποίο υπέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι θα έμπαινε και αυτός μέσα αλλά αιφνιδιάστηκαν από την ανιψιά του. Εν τω μεταξύ, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ένας τρίτος με τζόκεϊ καπέλο προσπάθησε να τον αποπροσανατολίσει ρωτώντας δήθεν κατά πού πήγαν οι... κλέφτες για να βοηθήσει.

Ο ιδιοκτήτης κάλεσε αμέσως την Αστυνομία και μια περιγραφή για μαύρο αυτοκίνητο με τρεις Ρομά έκανε μια ομάδα της ΟΠΚΕ να σταματήσουν τους κατηγορούμενους στο Πλατύ. Εγινε προσαγωγή τους στο τμήμα και εκεί η ανιψιά του ιδιοκτήτη αναγνώρισε τον ανήλικο (δικάζεται από το αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων), ο οποίος εν τω μεταξύ πρόλαβε και άλλαξε μπλούζα. Και ενώ αρχικά το κορίτσι δυσκολευόταν να πει με σιγουριά ότι ήταν αυτός, μια γκρι μπλούζα με κίτρινη στάμπα μπροστά που βρήκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου έκανε τη 12χρονη να σιγουρευτεί ότι είναι ο ίδιος που πετάχτηκε ξαφνικά από το παράθυρο και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο. 

Οι ίδιοι πάντως στην απολογία τους αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν σε κάτι από όλα αυτά και ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν τυχαία στο δρόμο τον ανήλικο έξω από το εργοστάσιο “Καρέλια” στο Ασπρόχωμα και προθυμοποιήθηκαν να τον πάνε σπίτι του.

Ν.Κ.