Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 19:48

Καλαμάτα: Αμετάβλητη η ποινή Ρομά που βοήθησε σε απόδραση

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Αμετάβλητη η ποινή Ρομά που βοήθησε σε απόδραση

 

Την ίδια ποινή με την πρωτόδικη, 6 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων σε έναν 28χρονο Ρομά κατηγορούμενο, ο οποίος είχε βοηθήσει ομόφυλό του να αποδράσει από τα Δικαστήρια Καλαμάτας.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί με υφ' όρων απόλυση, μαζί με άλλους Ρομά είχαν χτυπήσει αστυνομικούς στα δικαστήρια το Σεπτέμβριο 2017, για να τους αρπάξουν τον κρατούμενο ομόφυλό τους.

Οι δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας που τον φρουρούσαν τότε, βγαίνοντας από το υπόγειο γκαράζ των Δικαστηρίων με τον κατηγορούμενο για να τον πάνε στο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο δρόμο από τη μεριά της Ψαρών, ήρθαν αντιμέτωποι με μια ομάδα εξαγριωμένων συγγενών του. Συγκεκριμένα, μια ομάδα Ρομά περίπου 10 ατόμων, τους επιτέθηκε και κατάφερε τελικά να απελευθερώσει τον κατηγορούμενο για να μην πάει φυλακή, μετά την απόφαση για προφυλακισή του επειδή έκανε κλοπές σε σπίτια.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών χθες στη δίκη, ο κρατούμενος πάνω στην πρώτη αναμπουμπούλα κατάφερε και το 'σκασε, αλλά οι δύο ασφαλίτες τον κυνήγησαν και τον έπιασαν πίσω από το σούπερ μάρκετ του Σκλαβενίτη στην οδό Υδρας. Προς τα εκεί όμως είχαν τρέξει και οι υπόλοιποι ομόφυλοί του, που για να πάρουν τον δικό τους από τα χέρια των αστυνομικών τούς επιτέθηκαν κι άρχισαν να τους χτυπάνε, οπότε ο κρατούμενος κατάφερε να διαφύγει.

Ανάμεσά τους ήταν και ο 28χρονος κατηγορούμενος που συνελήφθη μια μέρα μετά την απόδραση, μαζί με έναν ανήλικο ομόφυλό του στο Αριοχώρι, για συμμετοχή σε απόδραση κρατούμενου, αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, καθώς και οπλοφορία-οπλοχρησία, αφού κρατούσε ένα ξύλο με το οποίο μάλιστα φαίνεται σε βίντεο να χτυπά τους αστυνομικούς στο κεφάλι.

Οι δύο αστυνομικοί μετά τη συμπλοκή οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο 28χρονος χθες στην απολογία του ζήτησε... χίλια συγνώμη και παραδέχτηκε ότι αυτό που έγινε ήταν ένα μεγάλο λάθος. Υποστήριξε ότι μπλέχτηκε κι αυτός μέσα στην αναμπουμπούλα, και δεν ήξερε να πει γιατί βρέθηκε με ένα ξύλο στα χέρια να χτυπά αστυνομικούς.

Ν.Κ.


NEWSLETTER