Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 09:46

Μεσσηνία: 20 χρόνια φυλακή σε 77χρονο για διακίνηση χασίς

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 20 χρόνια φυλακή σε 77χρονο για διακίνηση χασίς

 

Σε συνολική ποινή κάθειρξης (σε δύο διαφορετικές υποθέσεις) 20 χρόνων και 9 μηνών και χρηματική ποινή 20.800 ευρώ καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν 77χρονο Ελληνα κατηγορούμενο, ο οποίος φύλαγε στο σπίτι του στο Βασιλικό του Δήμου Οιχαλίας 480,6 γραμ. χασίς και συνελήφθη πέρυσι στις 31 Ιανουαρίου για δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες, για διακίνηση χασίς.

Οπως κατέθεσε χθες αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με συναδέλφους του πήγαν και ερεύνησαν το σπίτι μετά την αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κρύβει εκεί το χασίς, το οποίο πουλάει σε χρήστες ναρκωτικών. Στην έρευνα που διεξήχθη οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα 480,6 γραμ. αεροστεγώς κλεισμένη σε πλαστικά δοχεία και διαμοιρασμένη σε 6 ανισοβαρείς ποσότητες (280 γραμ., 136 γραμ., 49,4 γραμ., 10,1 γραμ., 4,2 γραμ. και 0,9 γραμ.), μέσα σε νάιλον σακούλες και αλουμινόχαρτο.

Στην άλλη υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, πρόπερσι στα μέσα Ιουνίου σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα χασίς 654 γραμ., κλεισμένη σε πλαστικά δοχεία για τις ελιές και διαμοιρασμένη σε 7 διαφορετικές ποσότητες. Είχαν ακόμη βρει 3 φωτοβολίδες, 5 καψύλια πυροκροτητών, 92 σφαίρες και μια ζυγαριά ακριβείας, για τα οποία επίσης καταδικάστηκε.

Ο ηλικιωμένος που έχει κατηγορηθεί ξανά για υπόθεση με ναρκωτικά το Νοέμβριο του 2014, υποστήριξε χθες στην απολογία του ότι επειδή πάσχει από βαριά ασθένεια δεν μπορεί να βγαίνει κάθε τόσο από το σπίτι του, γι' αυτό αγοράζει από τσιγγάνους μεγαλύτερες ποσότητες για να περνάει καιρό, αφού είναι μανιώδης χρήστης χασίς.

Το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και στις δύο υποθέσεις, με τον όρο καταβολής εγγυοδοσίας συνολικά 10.000 ευρώ.

Ν.Κ.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER