Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 18:46

Δυο αθώοι και ένας ένοχος για κλοπή στη Μικρομάνη

Γράφτηκε από την

 

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους Ρομά για μια κλοπή σε σπίτι στη Μικρομάνη πριν από 6 χρόνια, και συγκεκριμένα στις 17 Μαρτίου 2013, την ώρα που η ιδιοκτήτρια ήταν στην εκκλησία.

Ο τρίτος, ο οποίος δεν προσήλθε χθες στο δικαστήριο, καταδικάστηκε ερήμην σε 6 χρόνια κάθειρξη.

Οι δύο αθωώθηκαν επειδή το δικαστήριο διατήρησε αμφιβολίες ως προς την ενοχή τους, αφού κανένας από τους μάρτυρες δεν τους αναγνώρισε ούτε μπορούσε να πει με βεβαιότητα ότι είδαν μαζί τους τρεις κατηγορούμενους.

Ο ένας μάρτυρας είδε το αυτοκίνητο (το οποίο ανήκει στον καταδικασθέντα) να βγαίνει από τη Μικρομάνη με κατεύθυνση προς Θουρία με ιλιγγιώδη ταχύτητα, και μάλιστα παραλίγο να τον τρακάρει. Στην ταραχή του, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και είδε το ξένο αυτοκίνητο (ο καταδικασθείς είναι κάτοικος Νέου Περάματος Αττικής) να φρενάρει απότομα και τρία άτομα να έρχονται τρέχοντας από ένα οικόπεδο. Ο ένας -είπε- φορούσε σκούφο και οι άλλοι δύο κόκκινα καπέλα, κι έτσι δεν μπορούσε να διακρίνει χαρακτηριστικά.

Ο έτερος μάρτυρας και γείτονας της παθούσας είχε λίγο νωρίτερα δει να περνάνε πεζή από τον πλαϊνό δρόμο του σπιτιού του τρία άτομα, έναν ψηλό και δύο κοντούς. Οταν το δικαστήριο ζήτησε να κοιτάξει τους κατηγορούμενους και να πει αν είναι αυτοί, απάντησε αρνητικά και κατέθεσε πως δεν ταιριάζουν ούτε οι σωματότυποι.

Στις απολογίες τους οι δύο αθωωθέντες υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον καταδικασθέντα, κι ούτε ήταν παρέα. Ο ένας, κάτοικος Ανω Λιοσίων, ισχυρίστηκε πως είχε έρθει για το καρναβάλι επειδή γνώριζε μια κοπέλα στην περιοχή και οι αστυνομικοί τον βρήκαν στο καφενείο στη Μικρομάνη όπου την περίμενε το απόγευμα της κλοπής, όπου ξαφνικά ένα αυτοκίνητο σταμάτησε, βγήκαν από μέσα 3-4 άτομα και άρχισαν να τρέχουν.

Ο άλλος, ο οποίος είναι ξάδελφος με τον καταδικασθέντα και μένει στο Αριοχώρι, υποστήριξε ότι έλειπε σε ταξίδι με τον πατέρα του στη Θήβα και γύρισαν το απόγευμα, οπότε πήγανε στο καφενείο και έπεσαν πάνω στην ώρα που η Αστυνομία φόρτωνε το αυτοκίνητο.

Ν.Κ.