Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 09:56

Ισόβια σε Βουλγάρα για τη δολοφονία στα Μηνάγια

Ισόβια σε Βουλγάρα για τη δολοφονία στα Μηνάγια

Σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και σε 20ετή φυλάκιση για τη ληστεία καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Κυπαρισσίας η 39χρονη Βουλγάρα που κατηγορείται για το έγκλημα στα Μηνάγια (Κάτω Αμπελοκήποι) Πυλίας, στις 17 Ιανουαρίου του 2011, με θύμα τον 83χρονο Βασίλη Αλεξόπουλο. Η δίκη της έγινε μετά τη βίαιη προσαγωγή τριών βασικών μαρτύρων -ενός Ελληνα και 2 Βουλγάρων- καθώς πολλοί μάρτυρες δεν προσήλθαν στο Δικαστήριο.

Ο 83χρονος είχε βρεθεί νεκρός στο κρεβάτι του, φιμωμένος με κομμάτια υφάσματος και δεμένος χειροπόδαρα με αυτοκόλλητη ταινία, ενώ το σπίτι ήταν αναστατωμένο.

Η Βουλγάρα, η οποία έχει προφυλακιστεί από τον Απρίλιο του 2011 στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση δολοφονίας 93χρονης στον Αμμο Μεσσηνίας το Ιούνιο του 2009.

Οι κατηγορίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη χθες στο Δικαστήριο είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ληστεία κατά συναυτουργία με συγκατηγορούμενό της ο οποίος καταζητείται, καθώς, διαφεύγει στο εξωτερικό όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της δίκης.

Η γυναίκα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη κατά πλειοψηφία για την ανθρωποκτονία, καθώς ένας από τους 4 ενόρκους μειοψήφησε και σε 20ετή φυλάκιση για τη ληστεία, επίσης κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορουμένη άσκησε έφεση.