Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 17:34

Μέχρι τέλος του μήνα η αποχή των δικηγόρων της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Μέχρι τέλος του μήνα η αποχή των δικηγόρων της Κυπαρισσίας

Συνεχίζουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου την αποχή τους οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, την οποία έχουν ξεκινήσει από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Τα θέματα που τους απασχολούν και ζητούν την επίλυσή τους είναι: Η απόσπαση ειρηνοδίκου στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας. Η πλήρωση της κενής οργανικής θέσης ειρηνοδίκη Πλαταμώδους (εκείνη του συγχωνευθέντος Ειρηνοδικείου Εράνης στο Πλαταμώδους) για την ταχεία απόδοση δικαιοσύνης και την εύρυθμη λειτουργία του. Η πλήρωση της κενής οργανικής θέσης δικαστικού γραμματέα του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους, στο οποίο υπηρετεί μία δικαστική γραμματέας και είναι αδύνατο, ούτε στοιχειωδώς, να υποστηριχθεί γραμματειακώς το ειρηνοδικείο αυτό. Απόσπαση ενός/μίας πρωτοδίκη στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, κι επειδή η μία εκ των τριών υπηρετουσών πρωτοδικών είναι σε άδεια μακράς διάρκειας και είναι αδύνατη η σύνθεση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, θα παρατηρηθεί σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, με δεδομένο ότι η μία πρωτοδίκης εκτελεί χρέη ανακριτή.

Επιπλέον τονίζεται ότι σε έξι μήνες θα συνταξιοδοτηθεί η ειρηνοδίκης Κυπαρισσίας και επομένως στο άμεσο χρονικό διάστημα δεν θα συζητούνται πλέον δίκες. Οπως και ότι στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας έχουν συγχωνευθεί τα Ειρηνοδικεία Δωρίου, Φιγαλείας και Σιδηροκάστρου και στο Πλαταμώδους τα Ειρηνοδικεία Εράνης και Φλεσσιάδος.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER