Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 10:49

Μεσσηνία: Είχε κλέψει μέχρι και τη  Μονή Βουλκάνου

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Είχε κλέψει μέχρι και τη  Μονή Βουλκάνου

 

Σε φυλάκιση 4 χρόνων καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν 25χρονο από το Μαυρομάτι Ιθώμης, δίνοντάς του παράλληλα τη δυνατότητα να εξαγοράσει το υπόλοιπο της ποινής που έχει να εκτίσει προς 5 ευρώ την ημέρα.

Πρωτόδικα, με τον παλιό ποινικό κώδικα, ο νεαρός, που οι κλεψιές είχαν γίνει γι’ αυτόν δεύτερη φύση, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων.

Χθες εκδικάστηκαν 4 διαφορετικές δικές του υποθέσεις με κλοπές και απόπειρες κλοπής, από αυτοκίνητα τουριστών στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, εκκλησίες, καταστήματα, αλλά και στη Μονή Βουλκάνου, όπου «μάδησε» τα μέλη ενός κινηματογραφικού συνεργείου που βρέθηκε εκεί, ενώ δεν δίστασε να κλέψει μέχρι και τα τάματα από το θρόνο της Παναγίας.

Ο ίδιος πάντως στην απολογία του ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία για να αποδείξει ότι έχει αλλάξει. Μέσα στη φυλακή του Ναυπλίου επί δυόμισι χρόνια εργάζεται ως καθαριστής και υποστήριξε ότι έκοψε και τα ναρκωτικά, ενώ πριν μπει φυλακή είχε ξεκινήσει πρόγραμμα στο ΚΕΘΕΑ. Ο αδελφός του καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να τον κρίνει με επιείκεια γιατί έμπλεξε, όπως και ο πατέρας του - ο οποίος παρενέβη για να ζητήσει να βγάλουν το γιο του από τη φυλακή γιατί δεν αντέχουν άλλο σαν οικογένεια.

 

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ

Μεταξύ των κλοπών για τις οποίες καταδικάστηκε χθες ο 25χρονος είναι και οι εξής: Τον Αύγουστο 2017, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έσπασε το πίσω δεξιό τζάμι του αυτοκινήτου ενός Γάλλου τουρίστα και έκλεψε από μέσα δύο βαλίτσες με ρούχα. Το διάστημα από τα τέλη Οκτωβρίου έως και τον Δεκέμβριο του 2016, έκλεψε 600 ευρώ από τηλεοπτικό συνεργείο στη Μονή Βουλκάνου, ενώ μια άλλη φορά προσπάθησε να κλέψει από μοναχούς κάνοντας διάρρηξη. Μια τρίτη φορά κατάφερε και πήρε τάματα και χρυσά από τον θρόνο της Παναγίας.

Ακόμη, καταδικάστηκε για την κλοπή tablet και 140 ευρώ από ξεκλείδωτο αυτοκίνητο επισκεπτών στην Αρκαδική Πύλη, που μάλιστα περνώντας... χαιρέτησε με ευγένεια, όπως κατέθεσε ο παθών.

Επιπλέον, έκλεψε από δύο εργαστήρια ζυμαρικών και ζαχαροπλαστικής στον Μελιγαλά τον Νοέμβριο του 2016, ενώ αποπειράθηκε να κλέψει και σούπερ μάρκετ της πόλης το Σεπτέμβριο του 2015.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2016 προσπάθησε να κλέψει το παγκάρι της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στην Αρχαία Μεσσήνη, αλλά τον είδαν περίοικοι και τον κυνήγησαν.

Ν.Κ.


NEWSLETTER