Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 08:11

Μεσσηνία: Νέα αναβολή για τη διπλή δολοφονία στα Αλτομιρά

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Νέα αναβολή για τη διπλή δολοφονία στα Αλτομιρά

 

 

Μια ακόμα αναβολή για του χρόνου στις 11 Φεβρουαρίου πήρε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η δίκη για τη διπλή δολοφονία με καραμπίνα, τον Αύγουστο του 2014, στην περιοχή των Αλτομιρών, του 26χρονου Μεσσήνιου Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη, με δράστες δύο 18χρονους.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλε η πλευρά της πολιτικής αγωγής, λόγω άλλων υποχρεώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται μετά από την έφεση που άσκησε πριν τέσσερα χρόνια ο εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας κατά του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, που αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου στους δύο 24χρονους σήμερα δράστες. Ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε την έφεση μετά από αίτημα της οικογένειας του θύματος Κώστα Σγούρου, μέσω του δικηγόρου τους.

Θυμίζουμε ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 31 χρόνων στον Ν.Μ. από την Καλαμάτα και 30 χρόνων στον Π.Μ. από τον Κάμπο. Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, ο πρώτος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και ο δεύτερος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία. Το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει ως μοναδικό ελαφρυντικό -κατά πλειοψηφία (4 έναντι 3 για τον Π.Μ. και 5 έναντι 2 για τον Ν.Μ.)- τη μετεφηβική ηλικία των δύο δραστών. Να σημειωθεί ότι αν δεν είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό στους δύο νεαρούς, θα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.


NEWSLETTER