Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 09:23

Μεσσηνία: Απολογείται σήμερα ο 63χρονος για το έγκλημα στην Πιπερίτσα - Ελέυθεροι οι 17χρονοι Ρομά (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Απολογείται σήμερα ο 63χρονος για το έγκλημα στην Πιπερίτσα - Ελέυθεροι οι 17χρονοι Ρομά (βίντεο)

 

 

Ελεύθεροι, αλλά υπό την επιμέλεια της επιμελήτριας ανηλίκων, αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας οι δύο 17χρονοι κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και ληστρική κλοπή, οι οποίοι ήταν μαζί με τον 18χρονο που πυροβόλησε το μεσημέρι της Δευτέρας και τον σκότωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού απ’ όπου έκλεψαν χρυσαφικά στην Πιπερίτσα.

Σε όλη τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας το δικαστικό μέγαρο παρέμενε ζωσμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και είχε κλείσει η κυκλοφορία στην Ψαρών, μπροστά από τα δικαστήρια. Στα γύρω καφέ και τους δρόμους περίμεναν την απόφαση μέλη των οικογενειών των ανηλίκων, αλλά και η μάνα και συγγενείς του 18χρονου Ρομά που σκοτώθηκε.

 

ΠΗΔΗΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για τους δύο ανήλικους παραβάτες, όπως προαναφέραμε, τέθηκαν υπό την επιμέλεια της επιμελήτριας ανηλίκων στο πλαίσιο εφαρμογής αναμορφωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος και έκριναν ότι πρέπει να επιβληθούν ανακριτής και εισαγγελέας.

Ο δικηγόρος των δύο νεαρών Ρομά Δημήτρης Τσιφιλιτάκος τόνισε στις δηλώσεις του μετά τη διαδικασία ότι η απόφαση των δύο δικαστικών λειτουργών πάρθηκε με γνώμονα τις συνθήκες κατά την τέλεση του αδικήματος, καθώς -σύμφωνα πάντα με το συνήγορό τους- οι δύο ανήλικοι αντικρίζοντας τον ιδιοκτήτη του σπιτιού πήδηξαν από το μπαλκόνι “αν και είχαν την επιλογή να πράξουν διαφορετικά”. Αυτό ήταν καταλυτικό για την ποινική μεταχείρισή τους, σημείωσε ο συνήγορος, λέγοντας συγκεκριμένα ότι “δεν ήταν οι πωρωμένοι εγκληματίες, μόλις αντίκρισαν το θύμα της κλοπής διέφυγαν από το μπαλκόνι κι αυτό ήταν το καταλυτικό γεγονός το οποίο εκτιμήθηκε από την εισαγγελέα και τον ανακριτή, καθώς προβλέπεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας να λαμβάνονται υπ’ όψιν τόσο οι συνθήκες τέλεσης του αδικήματος όσο και η προσωπικότητα του δράστη, προκειμένου να διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση”.

 

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 63ΧΡΟΝΟΥ

Θυμίζουμε ότι οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους δύο 17χρονους είναι για διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα, που είχαν ενωθεί για την τέλεση κλοπών, καθώς και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή.

Ο 63χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο συνεργό τους αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μέχρι τώρα και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι δέχτηκε αναίτια εισβολή στο σπίτι του και μιλά για νόμιμη άμυνα, ενώ αρνείται ότι στόχευσε προς το μέρος των Ρομά. Ισχυρίζεται πως πυροβόλησε στα τυφλά, χωρίς να επιδιώκει να σκοτώσει κανέναν.

 

21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΩΝ

Εν τω μεταξύ ελεύθεροι αφέθηκαν χθες και οι 3 συλληφθέντες μετά τα επεισόδια την Τετάρτη στον κόμβο της Μεσσήνης, όπου Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, ξήλωσαν τις πινακίδες και πέταξαν πέτρες, παραλύοντας συγχρόνως την κυκλοφορία. Οι τρεις κατηγορούμενοι διώκονται για διακεκριμένες φθορές και παρακώλυση συγκοινωνιών, καθώς και για επικίνδυνη οδήγηση και άλλα αδικήματα που αφορούν εγκλήματα κατά της περιουσίας. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών από την εισαγγελέα οι τρεις παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αλλά απουσίαζαν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου (αστυνομικοί και πολίτες που προκάλεσαν φθορές στην περιουσία τους) κι έτσι η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Οκτωβρίου.

Να αναφέρουμε επίσης ότι για τα επεισόδια την Τετάρτη αναζητούνται από τους αστυνομικούς άλλοι 4 Ρομά.


NEWSLETTER