Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 19:23

Μεσσηνία: Προφυλακιστέος ο 63χρονος για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στην Πιπερίτσα (βίντεο)

Μεσσηνία: Προφυλακιστέος ο 63χρονος για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στην Πιπερίτσα (βίντεο)

 

Προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε σήμερα ο 63χρονος κατηγορούμενος για τον θανατηφόρο πυροβολισμό με θύμα 18χρονο Ρομά στην Πιπερίτσα.

Κατά την διάρκεια της απολογίας του κατηγορουμένου, που διήρκεσε πάνω από 5 ώρες υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Ρομά, ζητώντας με συνθήματά τους “Δικαιοσύνη” και “Δικαίωση του 18χρονου Χρήστου”. Στο άκουσμα της απόφασης προφυλάκισης του 63χρονου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και σταδιακά αποχώρησαν.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο συνήγορος του 63χρονου Θεόδωρος Μαντάς έκανε λόγω για “μία απόφαση στα όρια των δικονομικών προβλέψεων”, τονίζοντας πως “προφανώς δεν ολοκληρώνεται η προσπάθεια μας σήμερα, αλλά ξεκινάει ώστε στα επόμενα στάδια της ποινικής διαδικασίας με πληρότητα και όχι υπό το κράτος και την πίεση της αυτόφωρης διαδικασίας να προβληθούν όλοι οι υπερασπιστικοί λόγοι που θα οδηγήσουν στην αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης”.

Εξερχόμενος των δικαστηρίων ο συνήγορος της οικογένειας του 18χρονου ρομά Δημήτρης Τσιφιλιτάκος αρκέστηκε στην ενημέρωση για την έκβαση της διαδικασίας, σημειώνοντας ότι “έγινε κατανοητό από τις δικαστικές αρχές και πέρασε το μήνυμα ότι η έννομη τάξη δεν ανέχεται την προσβολή της ανθρώπινης ζωής για προσβολή του δικαιώματος ιδιοκτησίας”