Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 19:15

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Γράφτηκε από την

Ως ένα συγκλονιστικό γεγονός αδιανόητο για δημοκρατική χώρα, χαρακτήρισε τη δολοφονία Καραϊβάζ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης.

“Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι ένα καμπανάκι κινδύνου· σημαίνει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, κάποιο σύστημα λειτουργεί το οποίο απειλεί, εκφοβίζει…”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Και τόνισε την ανάγκη “να διερευνηθεί άμεσα από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, να εξιχνιαστεί άμεσα, γιατί είναι αδιανόητο αυτό σε μια δημοκρατία. Η δημοκρατία λειτουργεί με τους δημοσιογράφους, φανταστείτε ένα πολίτευμα, φανταστείτε μια κοινωνία όπου δεν θα υπήρχαν δημοσιογράφοι ή δεν θα ερευνούσαν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μπορεί να μας στενοχωρούν, μπορεί να μας κριτικάρουν, μπορεί να μας θίγουν, μπορεί και άδικα, πλην όμως ο έλεγχος είναι αυτός που διασφαλίζει τη δημοκρατία”.
Επίσης, με το σκεπτικό ότι οι δικηγόροι αποτελούν βασικό πυλώνα του κράτους δικαίου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου εξέφρασε και την έντονη ανησυχία του για τα πρόσφατα περιστατικά ακραίας βίας, όπως τα χαρακτήρισε, που παρατηρούνται στην ελληνική κοινωνία. “Φαινόμενο που δείχνει την ανάγκη να λειτουργούν οι κρατικές υπηρεσίες (αστυνομικές, κοινωνικές, ψυχιατρικές) σε επίπεδο πρόληψης”, είπε.