Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 11:34

Μεσσηνία: Εφεση από τον εισαγγελέα ζήτησε η μάνα του 18χρονου Ρομά (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Εφεση από τον εισαγγελέα ζήτησε η μάνα του 18χρονου Ρομά (βίντεο)

Την άσκηση έφεσης από την εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου αιτήθηκε χθες η οικογένεια του 18χρονου Ρομά, ο οποίος δέχτηκε πέρυσι στις 5 Οκτωβρίου τον θανάσιμο πυροβολισμό τού 63χρονου κατηγορούμενου, όταν προσπάθησε να διαφύγει μαζί με δύο ομοφύλους του από σπίτι όπου μπήκαν για να κλέψουν, στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης.

Την περασμένη Δευτέρα έγινε στο Γύθειο η δίκη του 63χρονου, ο οποίος καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη μετά από την κατά πλειοψηφία (4/3) μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρο μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, από ανθρωποκτονία με δόλο. Η οικογένεια του θύματος δεν δέχεται την απόφαση του δικαστηρίου, που πάρθηκε με την πλειοψηφία των ενόρκων, ενώ οι δικαστές και ο εισαγγελέας τάχθηκαν κατά της μετατροπής της κατηγορίας.

Χθες οι γονείς και μικρός αριθμός συγγενών του 18χρονου συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Καλαμάτας, καλώντας τα μέσα ενημέρωσης για να διαμαρτυρηθούν. Η μητέρα κρατώντας μια φωτογραφία του γιου της ζήτησε “δικαίωση για τον Χρηστάκη της” και “να γίνει ξανά η δίκη, για να αποδοθεί δικαιοσύνη”, αλλιώς δεν θα σταματήσει όπως είπε και “θα πάρει το νόμο στα χέρια της”. Συγγενείς του θύματος συμπαραστάθηκαν στη μητέρα με μηνύματα γραμμένα σε χαρτιά, στα οποία έγραφαν “Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Χρηστάκη. Ο φόνος τιμωρείται” και “Δικαίωση θέλουμε για τον Χρηστάκη”. Ο πατέρας του 18χρονου παίρνοντας το λόγο δήλωσε πως “περιμέναμε ένα χρόνο δικαίωση, δικαίωση δεν πήραμε” και παρακάλεσε την εισαγγελέα να δεχτεί το αίτημα της οικογένειας μέσω του δικηγόρου τους και να ασκήσει την έφεση.

Διακριτική υπήρξε η παρουσία της Αστυνομίας έξω από τα δικαστήρια, με ολιγάριθμους αστυνομικούς της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ.

Ν.Κ.


NEWSLETTER