Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 16:45

Μεσσηνία: Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι διακινητές μεταναστών

Μεσσηνία: Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι διακινητές μεταναστών

 

Στις φυλακές ως προσωρινά κρατούμενοι θα οδηγηθούν οι δύο Τούρκοι (ο ένας εξ αυτών Σουηδός υπήκοος) που συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πύλου την περασμένη Τρίτη και κατηγορούνται ως διακινητές των 10 παράτυπων μεταναστών από το Ιράκ.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή Καλαμάτας και μετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι από την εισαγγελική και ανακριτική αρχή. 

Πρόκειται για δύο Τούρκους στην καταγωγή, ηλικίας 63 και 55 ετών, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος μεταφοράς παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία. Συνελήφθησαν ως χειριστές του ιστιοπλοϊκού σκάφους, το οποίο είχε ναυλώσει ο ένας από αυτούς στο Βόλο και το οδήγησε στην Τουρκία, απ’ όπου οι 10 μετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους με προορισμό την Ιταλία.

Τη Δευτέρα, το ιστιοφόρο με το οποίο ταξίδευαν οι παράτυποι μετανάστες και οι φερόμενοι ως διακινητές τους, κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο της Φοινικούντας, για να προμηθευτεί καύσιμα και τρόφιμα. Όταν, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών στελεχών του Λιμεναρχείου Πύλου τους έγινε έλεγχος, οι συλληφθέντες προσπάθησαν αρχικά να πείσουν τους λιμενικούς ότι έκαναν τουρισμό.

Πάντως οι 10 μετανάστες ιρακινής καταγωγής (μεταξύ τους και δύο γυναίκες) έφεραν ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά δεν είχαν την προβλεπόμενη άδεια εισόδου στη χώρα και θα απελαθούν.

Ν.Κ.