Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 09:05

Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας: 10 χρόνια για την απόπειρα να κάψει τη σύζυγό του!

 

Σε 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έναν Αλβανό κατηγορούμενο που στις 11 Δεκεμβρίου 2019 περιέλουσε με βενζίνη τη σύζυγό του μέσα στο διαμέρισμά τους στην οδό Ακρίτα στην Καλαμάτα και της έβαλε φωτιά, γιατί πίστευε ότι έχει σχέση με άλλον άντρα.

Η γυναίκα σε κακή ψυχική κατάσταση κατέθεσε χθες στο δικαστήριο πως πριν πάρει φωτιά ολόκληρη, ο κατηγορούμενος την απειλούσε ότι “θα τελειώσεις σήμερα, θα πεθάνεις”, ενώ αυτή εκλιπαρούσε “μην το κάνεις για τα παιδιά” και εκείνος απαντούσε “δεν με ενδιαφέρουν τα παιδιά”. Ο κατηγορούμενος χθες στο δικαστήριο δήλωσε μετανιωμένος και στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι “δεν έπαιρνα μια σωστή απάντηση με ειλικρίνεια” και αν την έπαιρνε υποστήριξε πως δεν θα είχε συμβεί ό,τι συνέβη. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του ότι πήγε να κάψει τη γυναίκα του εν βρασμώ ψυχικής ορμής και ότι αυτός έσβησε τη φωτιά με τα μπουφάν τους και την γλίτωσε. Λίγο νωρίτερα το θύμα κατέθεσε ότι “καθόταν στο μπαλκόνι και με κοίταγε”, ενώ η ίδια πάλευε πάνω στο κρεβάτι να σβήσει τη φωτιά από πάνω της.

ΤΗΝ ΕΣΦΙΓΓΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΣΚΟΙΝΙ

Η 41χρονη σήμερα γυναίκα νοσηλεύτηκε 2,5 μήνες στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, ενώ εξακολουθεί να έχει πόνους και να κάνει χειρουργεία. "Ηταν θαύμα που έζησα” είπε χθες στην κατάθεσή της. Οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες, καθώς είχε υποστεί εγκαύματα στο 40% του πάνω μέρους του κορμιού της, αλλά και χημικά τραύματα στο πρόσωπο και το λαιμό από τη βενζίνη. Περιγράφοντας πώς πάλεψε να σβήσει τη φωτιά αβοήθητη, είπε ότι πρώτα κυλίστηκε στο κρεβάτι, εκεί όπου την είχε καθισμένη ο σύζυγός της με περασμένο ένα σκοινί στο λαιμό που της το έσφιγγε, πριν αρπάξει το μπιτόνι με το πεντόλιτρο της βενζίνης που είχε κρύψει στο μπαλκόνι έξω από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα κοντά στο κρεβάτι τους, τη λούσει με το υγρό και της βάλει φωτιά με τον αναπτήρα. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, αυτός παρακολουθούσε ατάραχος από το μπαλκόνι τις αγωνιώδεις προσπάθειές της και δεν αντέδρασε ακόμα και όταν έτρεξε προς το σαλόνι, άρπαξε μια κουβέρτα από τον καναπέ και με αυτήν κατάφερε να σβήσει τη φωτιά. Για τα εγκαύματα στην κοιλιά και τα χέρια του συζύγου της, η μάρτυρας είπε σε ερώτηση της εισαγγελέα ότι ήταν τόσο πολύ κοντά της όταν έβαλε τη φωτιά, που μπορεί να πιτσιλίστηκε και αυτός με τη βενζίνη και άναψε. 

ΘΥΜΑ: “ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΑΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΟ”

Η μάρτυρας, όπως όπως, κατέβηκε τρέχοντας στο δρόμο από τον 5ο όροφο φωνάζοντας σπαρακτικά βοήθεια. “Δεν έβλεπα, ένιωθα ότι καιγόμουν… Δεν ήξερα αν έχω πρόσωπο” περιέγραψε στο δικαστήριο, αλλά κανένας περαστικός δεν σταματούσε για να τη βοηθήσει εκτός από έναν ντελιβερά, που ήταν αυτός που πήρε τηλέφωνο στην Αστυνομία. Λίγο νωρίτερα, στην αρχή της κατάθεσής της, η μάρτυρας είπε ότι ο σύζυγός της ήταν βίαιος, την χτυπούσε και γινόταν ακόμα πιο επιθετικός όταν έπινε. Ο κατηγορούμενος, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε, ζήλευε παθολογικά τη γυναίκα του και πίστευε ότι τον απατά, ενώ από τη βία που ζούσαν μέσα στο σπίτι, τα δύο αγόρια τους είχαν πρόβλημα στο σχολείο και ο διευθυντής είχε προτρέψει τη μητέρα να τα πάει σε ψυχολόγο. Εκείνο το βράδυ (το περιστατικό έγινε γύρω στις 10 το βράδυ), ο μεγάλος γιος της οικογένειας ήταν έξω, ενώ ο πατέρας του προέτρεψε τον μικρότερο όταν γύρισαν μαζί με τη μητέρα του στο σπίτι, να πάει να τον βρει για να μην είναι μπροστά.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: “ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ”

Ο 47χρονος κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος στην απολογία του, λέγοντας στους δικαστές ότι το παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που πήγαν να του πάρουν κατάθεση στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Παραδέχτηκε επίσης ότι ζήλευε τη γυναίκα του, αλλά αρνήθηκε ότι είχε σχεδιάσει να της βάλει φωτιά. Αυτό έγινε πάνω στον καβγά, ισχυρίστηκε, επειδή δεν έπαιρνε ξεκάθαρες απαντήσεις για μια φωτογραφία της στην εφαρμογή Viber του κινητού της με έναν άλλον άντρα, την οποία επικαλέστηκε ότι είδαν στο κινητό της μητέρας τους οι δύο γιοι τους και νωρίτερα του είχε αποκαλύψει την ύπαρξή της ο μεγάλος τους γιος, όταν πήγε να τον πάρει από το εσπερινό σχολείο όπου φοιτούσε. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αρχικά ήθελε να πεθάνουν μαζί, αλλά μετάνιωσε και έσβησε τη φωτιά με τα μπουφάν τους.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ

Ακόμα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν έπαθε τόσο σοβαρά εγκαύματα γιατί φορούσε χοντρά ρούχα και ήταν λίγο βρεγμένα, αφού είχε πάει μεροκάματο για ελιές και τους έπιασε βροχή. Ετσι, δικαιολόγησε και το μπιτόνι με τη βενζίνη στο μπαλκόνι, επικαλούμενος ότι θα την έπαιρνε μαζί στις ελιές για τα μηχανήματα. Ομως στις ερωτήσεις του προέδρου της έδρας παραδέχτηκε πως αγόρασε τη βενζίνη λίγο πριν από ένα πρατήριο εκεί κοντά, μετά από την αποκάλυψη του γιου τους σχετικά με τη φωτογραφία στο τηλέφωνο της γυναίκας του, όπως και ότι δεν είναι καπνιστής για να έχει πάνω του αναπτήρα. Ο κατηγορούμενος επέμεινε ωστόσο πως αυτό που ήθελε ήταν εξηγήσεις κι όχι να την κάψει, αλλά εκείνη έλεγε ότι δεν υπάρχει τίποτα με άλλον άντρα και αυτός επειδή το θεωρούσε σίγουρο δεν… μπόρεσε να κρατηθεί. 

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτόδικα, λέγοντας πως έδρασε με σχέδιο και όχι εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Είπε επίσης πως όλες οι ενέργειές του ήταν προμελετημένες, ψύχραιμες και ακριβείς.

Ν.Κ.