Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 18:15

Μεσσηνία: 2 χρόνια για κλοπή σε σπίτι στην Ανδανία

Γράφτηκε από την

Σε 2 χρόνια φυλάκιση καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Καλαμάτας έναν Ρομά που είχε μπει από παράθυρο σε σπίτι στην Ανδανία για να κλέψει μια τσάντα, ενώ η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια και η αδελφή της έλιωναν παστό στην αυλή.

Πρωτόδικα είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης καθώς κρίθηκε ως υπότροπος, ωστόσο οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα το καλοκαίρι του 2019 ελάφρυναν την κατηγορία μετατρέποντάς την σε απλή κλοπή, που τιμωρείται ως πλημμέλημα. Ο ίδιος πάντως στην απολογία του παραδέχτηκε ότι αυτός μπήκε και έκλεψε την τσάντα, που αργότερα βρέθηκε πεταμένη μέσα σε ένα χωράφι με ελιές στο δρόμο της Αλλαγής, με όλα τα έγγραφα της παθούσας.

Η γυναίκα που είχε πάει στο σπίτι της αδελφής της για να φτιάξουν το παστό είχε δει τον κατηγορούμενο σε ένα άσπρο αυτοκίνητο με άλλους και συγκράτησε τα χαρακτηριστικά του γιατί κοιτούσε επίμονα προς το σπίτι. Έτσι, όταν αναζήτησε την τσάντα της και κατάλαβε πως τους έκλεψαν, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά για να το καταγγείλει και εκεί αναγνώρισε τον κατηγορούμενο από φωτογραφίες.

Ν.Κ.