Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 08:30

Μεσσηνία: Δις ισόβια σε πατέρα και γιο για το έγκλημα στο Τζάνε

Γράφτηκε από την

 

Σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη, για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και της ληστείας κατά συναυτουργία, καταδικάστηκαν ομόφωνα την περασμένη Δευτέρα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, ένας 69χρονος πατέρας και ο 40χρονος γιος του, για τη στυγερή δολοφονία του 73χρονου συνταξιούχου Δημήτρη Στραβόλαιμου πέρυσι στις 17 Φεβρουαρίου, στο Τζάνε Πεταλιδίου.

Η 24χρονη σύντροφος του άλλου γιου της οικογένειας αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες. Θυμίζουμε ότι ο 40χρονος γιος τα είχε πάρει όλα επάνω του, δηλαδή ότι αυτός σκότωσε το θύμα, το λήστεψε και πούλησε μετά μόνος του τα κλεμμένα πράγματα, ενώ ο πατέρας του και η 24χρονη αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή. Στην Αστυνομία, ωστόσο, μετά από διάφορες εκδοχές για το πώς έγινε το έγκλημα και ποιοι συμμετείχαν από την οικογένεια, οι κατηγορούμενοι είχαν ομολογήσει την ενεργή εμπλοκή του πατέρα κι ότι αυτός άρχισε να χτυπάει με έναν “κάβουρα” το θύμα και εν συνεχεία ο 40χρονος στραγγαλίζοντάς τον στο τέλος. Για την 24χρονη γυναίκα είχαν πει εξαρχής πως δεν συμμετείχε και μάλιστα κατά την προσαγωγή των δύο κατηγορουμένων στην Ασφάλεια Καλαμάτας και του άλλου γιου της οικογένειας, δεν ανέφεραν καθόλου τη γυναίκα, αλλά είπαν ψέματα πως διέπραξαν το έγκλημα οι τρεις τους (ο πατέρας και οι δύο γιοι) αλλάζοντας επανειλημμένα το πώς έγινε και από ποιους. Ο άλλος γιος της οικογένειας, ο οποίος κατηγορείτο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καταδικάστηκε ομόφωνα σε 8 χρόνια κάθειρξη. Ο πέμπτος κατηγορούμενος στη δίκη και κουμπάρος της οικογένειας, ο οποίος κατηγορείτο ότι αγόρασε τα κλεμμένα πράγματα, αθωώθηκε. Καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο προέκυψε ότι ο καταδικασθείς γιος για την αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος πούλησε για ανακύκλωση το κλεμμένο μοτέρ και ένα αλυσοπρίονο προς 50 ευρώ το ένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καταδικαστική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέα για τον πατέρα και τον 40χρονο γιο, ο οποίος στην απολογία του υποστήριξε ότι θόλωσε το μυαλό του και το έκανε εν βρασμώ πάνω στον τσακωμό του με το θύμα, γιατί πήγε να τους ρίξει στα χρήματα που είχαν συμφωνήσει για τα μεροκάματα που έκαναν οι τρεις κατηγορούμενοι εκείνη την ημέρα (ο 40χρονος, ο πατέρας του και η 24χρονη), αλλά και για μια παλαιότερη οφειλή.

Ν.Κ.