Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 08:47

Πανηγυρικό κλίμα στην πίτα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Πανηγυρικό κλίμα στην πίτα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

 

Την πίτα του έκοψε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, στο εντευκτήριό του στο Δικαστικό Μέγαρο, σε ενθουσιώδες κλίμα αμοιβαίων φιλοφρονήσεων και ευγνωμοσύνης για τη διατήρηση του τοπικού Εφετείου και την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Πύλου, παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Μαργέλης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αυτές τις ημέρες, που ο καθένας εύχεται ό,τι θεωρεί σημαντικότερο για τη νέα χρονιά, οι δικές μου ευχές είναι για την Ελλάδα, για τη Δικαιοσύνη και για την μακροημέρευση και ενίσχυση του Εφετείου Καλαμάτας.

Η Δικαιοσύνη -πρόσθεσε- αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος και παράλληλα βασικό πυλώνα του κράτους δικαίου. Παρά τα γνωστά, σε όλους μας προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη, η αυτοθυσία, η ευσυνειδησία, η επιστημοσύνη και η εργατικότητα των δικαστικών λειτουργών, των δικηγόρων αλλά και των δικαστικών υπαλλήλων, επιτυγχάνουν να θέτουν τη Δικαιοσύνη στην κορυφή των θεσμών που εμπιστεύεται ο πολίτης”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μαργέλης εκθείασε τον καταλυτικό, όπως είπε, ρόλο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος “υπήρξε συνοδοιπόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, εγγυητής της διατηρήσεως του Εφετείου Καλαμάτας, αλλά και του δικαστικού σχηματισμού στην Πύλο”, δείχνοντας “έμπρακτα, πραγματικό και συγκινητικό ενδιαφέρον για τη Μεσσηνία, αφού ως γνωστόν το Εφετείο Καλαμάτας αφορά όλη τη Μεσσηνία”.

Ο Αντώνης Σαμαράς παίρνοντας το λόγο ευχήθηκε “φώτιση σε όλους μας προκειμένου η Δικαιοσύνη να σταθεί στη Μεσσηνία και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο στο ύψος των επιβαλλομένων περιστάσεων, γιατί περνάμε δύσκολες στιγμές και η Δικαιοσύνη είναι το μεγάλο αποκούμπι του μέσου Έλληνα”.

Ο Γιάννης Νικολόπουλος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, σε ένα σύντομο χαιρετισμό είπε ότι “αισθανόμαστε σαν να είμαστε στο σπίτι μας· η απόφαση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης περί ένταξης του Δικηγορικού Συλλόγου και κατ’ επέκταση του Πρωτοδικείου Σπάρτης στο Εφετείο Καλαμάτας ήταν μεν συναισθηματικά δύσκολη, πλην όμως ήταν πάρα πολύ εύκολη στην ουσία της”.     

Την πίτα του Δικηγορικού Συλλόγου ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ εκτός από τους δικηγόρους-μέλη, το “παρών” έδωσαν επίσης δικαστικοί και υπάλληλοι των Δικαστηρίων. Μεταξύ των δικαστικών που παρέστησαν στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος Εφετών Καλαμάτας Χαράλαμπος Μαυρίδης, ο οποίος αναφορικά με τη διατήρηση του Εφετείου σχολίασε “πραγματικά πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Για μένα ήταν σκοπός ζωής κυριολεκτικά και χάρηκα αφάνταστα”.

Παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Πιπίνα Κουμάντου και ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.