Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 08:46

Καθολική αποχή σήμερα οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Καθολική αποχή σήμερα οι δικηγόροι της Καλαμάτας

 

“Νεκρώνουν” σήμερα τα Δικαστήρια της Καλαμάτας καθώς οι δικηγόροι της πόλης αποφάσισαν καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας γνωστοποιεί ότι συνεδρίασε το Δ.Σ. την περασμένη Τρίτη και αποφάσισε ομόφωνα:

- “Την καθολική αποχή των Δικηγόρων Καλαμάτας στις 22-2-2024 ημέρα ψήφισης στη Βουλή του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με το ισχύον πλαίσιο της καθολικής αποχής.

- Υπενθυμίζουμε ότι την 23-2-2024 ημέρα διαμαρτυρίας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου, όπως αναλυτικά αναγράφονται στην από 1-2-2024 απόφαση της Ολομέλειας ισχύει η καθολική αποχή που έχει αποφασιστεί ήδη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

- Για το μέλλον των κινητοποιήσεων που αφορούν την αποχή από τα ποινικά δικαστήρια και τις διαταγές πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης υποθέσεων Τραπεζών και funds μετά τις 26-2-2024 θα αποφασίσει σε νεότερη συνεδρίασή του το ΔΣ αφού λάβει υπόψη αφενός μεν την ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας στη βουλή, αφετέρου δε τη σχετική απόφαση/πρόταση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας της Παρασκευής 23-2-2024”.