Πέμπτη, 29 Μαϊος 2014 22:21

Διενέργεια αυστηρών ελέγχων σε παιδότοπους με εισαγγελική εντολή

Γράφτηκε από την
Διενέργεια αυστηρών ελέγχων σε παιδότοπους με εισαγγελική εντολή

 

Από έλεγχο, για να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και αν λειτουργούν με άδεια, θα περάσουν όλοι οι παιδότοποι -ιδιωτικοί και δημοτικοί-, μετά τη διαταγή προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου.

Η εισαγγελική παραγγελία διαβιβάστηκε χθες στην Ασφάλεια Καλαμάτας, που σε συνεργασία με το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Υγιεινής Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Μεσσηνίας θα ελέγξουν αν υπάρχουν άδειες λειτουργίας και αν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και πυροπροστασίας σε λούνα παρκ, ιδιωτικούς παιδότοπους και δημοτικές παιδικές χαρές. 

Να σημειωθεί ότι η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε με αφορμή το τραγικό περιστατικό που συνέβη στο λούνα παρκ στο Δήμο Ελληνικού, όπου ένα 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του και η 9χρονη αδερφή του τραυματίστηκε σοβαρά.

Ειδικότερα, με αφορμή έγγραφο της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη με σχετικές οδηγίες προς τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, θα ελεγχθεί η καταλληλότητα των κατασκευών, δηλαδή αν είναι ασφαλής οι χώροι για να παίζουν τα παιδιά, καθώς και αν συντηρούνται κανονικά. Επίσης, θα ελεγχθεί το κατά πόσο τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και οι κανονισμοί πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, ώστε να μην εκτίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των παιδιών που παίζουν σε αυτούς τους χώρους, καθώς και των ενηλίκων που τα συνοδεύουν. 

Οσο για τις περιπτώσεις που θα διαπιστωθούν παραβάσεις, οι αρμόδιες αρχές θα έχουν το δικαίωμα να σφραγίζουν το χώρο, ενώ θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία για τους υπεύθυνους.

Ν.Κ.


NEWSLETTER