Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 18:16

Εισαγγελέας και Ασφάλεια περιμένουν το πόρισμα για την εξαφανισμένη υπάλληλο της Π.Ε. Μεσσηνίας

Εισαγγελέας και Ασφάλεια περιμένουν το πόρισμα για την εξαφανισμένη υπάλληλο της Π.Ε. Μεσσηνίας

Το υπηρεσιακό πόρισμα απογραφής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας περιμένουν Ασφάλεια και εισαγγελέας Καλαμάτας για να προχωρήσει δικαστικά η υπόθεση της υπαλλήλου με το πλαστό απολυτήριο, που φέρεται να έχει εξαργυρώσει εγγυητικές επιστολές ιδιοκτητών ταξί για τη μεταφορά μαθητών. Με το πόρισμα αναμένεται να ολοκληρωθεί η δικογραφία για την υπόθεση, η οποία θα παραδοθεί στον εισαγγελέα. Εκτιμάται πως η ολοκλήρωση του πορίσματος είναι ζήτημα ημερών.

Η έρευνα προχωράει και από την πλευρά της ΔΟΥ όσον αφορά την εμπλοκή του τοπικού τμήματος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Από την υπηρεσία παρελήφθησαν αιτήσεις ιδιοκτητών ταξί που ενδιαφέρονται να μάθουν τι έγινε με τις εγγυητικές τους επιστολές. Αυτές θα σταλούν στην κεντρική υπηρεσία του Ταμείου, στην Αθήνα, καθώς εκεί υπάρχει το αρχείο με όλα τα δικαιολογητικά των εγγυητικών επιστολών. Και από τα κεντρικά θα δοθούν οι απαντήσεις για το πώς έγινε η εξαργύρωση των επιταγών, αν έγινε και με τι εξουσιοδοτήσεις και ποιοι είναι αυτοί που έχουν υπογράψει. Πάντως, στη ΔΟΥ προσήλθαν λιγότεροι από 20 ιδιοκτήτες ταξί, ενώ αρχικά υπήρχε ενδιαφέρον από 40 με 50 επαγγελματίες.

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο της Επιθεώρησης του Ταμείου ήταν στη ΔΟΥ Καλαμάτας και πραγματοποίησε εξονυχιστικό έλεγχο και γι’ αυτό το ζήτημα.