Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 08:29

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την υπάλληλο με το πλαστό απολυτήριο λυκείου

Η υπάλληλος του Τμήματος Προμηθειών της Π.Ε. Μεσσηνίας με το πλαστό απολυτήριο λυκείου εισέπραττε εγγυητικές επιστολές ταξιτζήδων: Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες από την προκαταρκτική εξέταση, που ολοκλήρωσε η Ασφάλεια Καλαμάτας και παρέδωσε χθες στον εισαγγελέα.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η υπάλληλος φέρεται να εισέπραξε περίπου 20 εγγυητικές επιστολές και το ποσό ξεπερνά τις 40.000 ευρώ. Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πλαστογράφησε το απολυτήριο του Λυκείου Βόλου, το οποίο είχε καταθέσει για το διορισμό της στην πρώην Κοινότητα Αιθαίας. Μάλιστα μάθαμε ότι σε έρευνα που έκανε στο σπίτι της η Ασφάλεια βρέθηκαν πλαστές σφραγίδες του Λυκείου Βόλου.
Βέβαια, ο εισαγγελέας Καλαμάτας αναμένεται να συντάξει το κατηγορητήριο μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα μελετήσει τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας. Στη συνέχεια η υπάλληλος θα κληθεί για απολογία στην ανακρίτρια ενώ, όπως αναφέρουν στην "Ε" νομικοί κύκλοι, σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί, τότε θα εκδοθεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης. 
Θυμίζουμε ότι η υπάλληλος τον περασμένο Νοέμβριο διέρρηξε το Πρωτόκολλο στην Π.Ε. Μεσσηνίας γιατί ήθελε να σιγουρέψει πως δεν θα ανακαλύψουν ότι το απολυτήριό της είναι πλαστό. Καθώς στο σχολείο του Βόλου από το οποίο υποτίθεται πως είχε αποφοιτήσει δεν βρέθηκε δικό της απολυτήριο και προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη της. Μετά τη διάρρηξη η υπάλληλος εξαφανίστηκε από την Καλαμάτα, ενώ μετά από καταγγελίες ταξιτζήδων ότι έχει εισπράξει από το Παρακαταθηκών και Δανείων εγγυητικές επιστολές διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.
Ν.Κ.