Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 07:49

Πιθανή επανάληψη της δίκης για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη στη Χώρα Μεσσηνίας

Πιθανή επανάληψη της δίκης για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη στη Χώρα Μεσσηνίας

Νέα δικαστική τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου, που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2014 στη Χώρα και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οπως έγινε χθες γνωστό, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας για τον 24χρονο από τη Γεωργία. Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά από σχετικό αίτημα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου με βάση συγκεκριμένη νομική τεκμηρίωση. Στη δίκη της 11ης Μαΐου είχε προτείνει την ενοχή του Γεωργιανού ως αυτουργού - συναυτουργού της ανθρωποκτονίας, μαζί με έναν ακόμα ανήλικο Χωραΐτη, ο οποίος τον Ιούλιο του 2014 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών και ενός μήνα, από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας.

Η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αναίρεση της αθωωτικής απόφασης παραπέμπει πλέον την υπόθεση σε ειδικό τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο εάν κάνει δεκτό το αίτημα, αναμένεται να ορίσει την επανάληψη της δίκης, είτε στο σύνολό της, είτε επί συγκεκριμένων σημείων, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας με άλλη σύνθεση.

Δ.Πλ.