Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 18:29

3 χρόνια με αναστολή σε οδοντίατρο για "φακελάκι"

Γράφτηκε από την

Σε 3 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε για το "φακελάκι" των 200 ευρώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο Καλαματιανός οδοντίατρος, ο οποίος κατηγορήθηκε όταν δούλευε στα ιατρεία του ΙΚΑ Καλαμάτας.

Η συγκατηγορούμενή του, η οποία είναι επίσης γιατρός - οφθαλμίατρος, κρίθηκε ομόφωνα αθώα για απόπειρα εκβιασμού του, με σκοπό να του αποσπάσει -όπως κατηγορείτο- 20.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησε η πρόεδρος η οποία είπε ότι είναι αθώος. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο οδοντίατρος καθυστερούσε να φτιάξει τη μασέλα στη μητέρα της συναδέλφου του γιατρού, με σκοπό να εισπράξει "φακελάκι" και η οφθαλμίατρος τον μαγνητοφώνησε. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η ασθενής -μητέρα της οφθαλμιάτρου- ζήτησε μια καλύτερης ποιότητας οδοντοστοιχία, και του είπε ότι θα πλήρωνε τη διαφορά από αυτά που δικαιολογούσε το ΙΚΑ. Μάλιστα ο γιατρός έκανε προφορική καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ότι η συνάδελφός του τον εκβίαζε με την μαγνητοφωνημένη συνομιλία και απαιτούσε 20.000 ευρώ.

ΑΘΩΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Την αθώωση του οδοντίατρου πρότεινε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας Μαρία Κωλέττη, ενώ για την οφθαλμίατρο εισηγήθηκε την καταδίκη της και στην αγόρευσή της, την χαρακτήρισε ως εκβιάστρια. Η οφθαλμίατρος είχε μαγνητοφωνήσει το συνάδελφό της (σ.σ. το δικαστήριο απέρριψε τη χρήση της μαγνητοφωνημένης συνομιλίας) και η εισαγγελέας τόνισε πως δεν πήγε στην Αστυνομία, δεν προσημείωσε τα χαρτονομίσματα για να τον παγιδέψει, αλλά τον εκβίασε ότι θα καταστρέψει την καριέρα του αν δεν της έδινε χρήματα. Η εισαγγελέας σημείωσε ακόμη ότι αντίθετα ο οδοντίατρος -ο οποίος την κατήγγειλε ότι τον εκβιάζει- το ανέφερε την ίδια μέρα, στις 10 Απριλίου 2010, στον τότε διευθυντή της Ασφάλειας Καλαμάτας. Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου επιβεβαιώθηκε και με έγγραφα, και η κ. Κωλέττη επεσήμανε ότι δείχνει ειλικρίνεια από πλευράς του και την προσωπικότητά του ως ανθρώπου. Επιπρόσθετα, στην αγόρευσή της αναφέρθηκε σε ένα τιμολόγιο 150 ευρώ με ημερομηνία 30 Μαρτίου του ίδιου χρόνου από έναν οδοντοτεχνίτη· το οποίο σύμφωνα με την ίδια επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του οδοντιάτρου ότι η μητέρα της συγκατηγορουμένης του ζήτησε μια καλύτερης ποιότητας οδοντοστοιχία στη μασέλα της, που θα χρεωνόταν η ίδια με τα επιπλέον χρήματα τα οποία δεν κάλυπτε η ασφάλιση του ΙΚΑ.

Η εισαγγελέας αναφερόμενη στους μάρτυρες οι οποίοι κατέθεσαν στη δίκη, επεσήμανε πως όταν ο οδοντίατρος δεν παρέδωσε τα 20.000 ευρώ στο ραντεβού, η συνάδελφός του πήγε σε έξαλλη κατάσταση στο ΙΚΑ στις 12 του ίδιου μήνα και μιλώντας του στα ιταλικά ρώτησε γιατί δεν πήγε στο ραντεβού. Κι αυτό το κατέθεσαν συνάδελφοί τους γιατροί, που ο ένας μάλιστα γνωρίζει ιταλικά - ο οποίος είπε ακόμα στην κατάθεσή του πως όταν ο οδοντίατρος την ρώτησε αν είναι καλά με αυτά που λέει, πήρε την απάντηση ότι αυτός (σ.σ. ο οδοντίατρος) «δεν θα είναι καλά σε λίγο».

Ο δικηγόρος της οφθαλμιάτρου Παναγιώτης Νταής ανέφερε μιλώντας στην "Ε" ότι «είναι μια δίκαιη απόφαση». Και πρόσθεσε πως «με πολύ κόπο καταφέραμε να αποδείξουμε την αλήθεια απέναντι σε μια κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη». 

Ν.Κ.