Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 12:43

Ληστεία βενζινάδικου στο Κορυφάσιο: Τα δακτυλικά αποτυπώματα αποκάλυψαν το 2ο δράστη

Γράφτηκε από την
Ληστεία βενζινάδικου στο Κορυφάσιο: Τα δακτυλικά αποτυπώματα αποκάλυψαν το 2ο δράστη

Τα δακτυλικά αποτυπώματα που είχε αφήσει σε σπίτι στο Κορυφάσιο, όπου είχε εισβάλει στις 22 Αυγούστου του 2011 μαζί με δύο άλλους ομοεθνείς του, αποκάλυψαν την εμπλοκή ενός 27χρονου σήμερα Αλβανού στη ληστεία εκείνη με θύματα έναν βενζινά και τη γυναίκα του.

Την υπόθεση εξιχνίασε το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου και σε βάρος του Αλβανού σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Μέχρι τώρα γνωστός στις αρχές ήταν μόνο ο ένας από τους τρεις δράστες: ένας 31χρονος Αλβανός ο οποίος φυγοδικεί και είχε καταδικαστεί ερήμην στις 21 Ιανουαρίου του 2014 σε 4 χρόνια φυλάκιση, για τις ελαφρύτερες πράξεις της οπλοφορίας - οπλοχρησίας και για τις σωματικές βλάβες που προκάλεσε με κατσαβίδι στον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου και τη γυναίκα του.

Οι τρεις Αλβανοί είχαν σπάσει την πόρτα και είχαν εισβάλει ξημερώματα στο σπίτι, που βρίσκεται πάνω από το βενζινάδικο. Κρατούσαν ένα όπλο, έναν κάβουρα κι ένα κατσαβίδι, και ο πρατηριούχος με τη γυναίκα του έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια τους.

Οι δράστες όρμησαν στο σπίτι γύρω στις 3.30 το πρωί, τους σήκωσαν και τους δύο απ' το κρεβάτι, άρχισαν να τους χτυπούν και τους απείλησαν πως αν δεν δώσουν τα χρήματα που φυλάνε εκεί θα τους σκοτώσουν. Περισσότερο τυχερή στάθηκε η πεθερά του πρατηριούχου, η οποία βρισκόταν επίσης μέσα στο σπίτι αλλά οι ληστές δεν την πείραξαν.

Οι ληστές έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα αφού είχαν υπνωτίσει τα σκυλιά. Ο ένας κράταγε πιστόλι και ο άλλος έναν κάβουρα και κατσαβίδι, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Δεν δίστασαν να χτυπήσουν τους ιδιοκτήτες στο κεφάλι με το κατσαβίδι - ενώ από τις 3.30 περίπου που μπήκαν στο σπίτι μέχρι τις 4.30 που έφυγαν, δεν σταμάτησαν να τους απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν. Ακόμα κι όταν τους έδωσαν τα 7.000 ευρώ και τα χρυσαφικά που είχαν, δεν σταμάτησαν να ζητάνε περισσότερα.

Οταν πέρασε η μαρτυρική μία ώρα, οι δράστες πήραν τα κλειδιά του αμαξιού της κόρης του ζευγαριού και διέφυγαν. Στη συνέχεια το εγκατέλειψαν στην περιοχή της Τσακώνας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER