Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 07:54

Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν τον πολιούχο τους Αγιο Διονύσιο (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν τον πολιούχο τους Αγιο Διονύσιο (φωτογραφίες)

Τον προστάτη και πολιούχο τους Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη γιόρτασαν χθες στους Γαργαλιάνους με κάθε λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, που τέλεσε και την επιμνημόσυνη δέηση.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προπομπό τη Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων και συνοδεία μαθητών, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και των πιστών. Στην κεντρική πλατεία εψάλη δέηση και ο κ. Χρυσόστομος εν συντομία αναφέρθηκε στον Αγιο Διονύσιο προσευχόμενος προς τη χάρη του, τονίζοντας ότι στις σημερινές εποχές που ζούμε δεν έχουμε παρά να ακούσουμε τη φωνή του Ευαγγελίου η οποία και πρέπει να μας οδηγεί.

Στη συνέχεια, από τον δήμο προσφέρθηκε κέρασμα στο χώρο του Δημαρχείου, με τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα να τονίζει σε δηλώσεις του: «Γιορτάζουν οι Γαργαλιάνοι, γιορτάζει όλος ο Δήμος Τριφυλίας. Προσευχόμαστε να έρθουν καλύτερες ημέρες, αλλά κυρίως εκείνο που χρειάζεται η κοινωνία πλέον είναι να έχει δυνάμεις και αντοχές γιατί έρχονται πολύ δύσκολες ακόμη εποχές, δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη τα ουσιαστικά μας προβλήματα. Η πόλη των Γαργαλιάνων ήταν μια από τις πόλεις που επλήγησαν από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου, ο δήμος έχει πάρει τις πρωτοβουλίες και τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν συστηματικές δράσεις που αφορούν όλο το δήμο για την τελική αποκατάσταση των ζημιών». Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, με υγεία και οικογενειακή ευημερία. «Πρέπει να αποκτήσουμε το μέταλλο αυτό που χρειάζεται για να ξεπερνάμε δύσκολες εποχές» είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι τις ημέρες αυτές πραγματοποιείται και η ετήσια εμποροπανήγυρη στην πόλη.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις επίσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλιφέρη, ο Παναγιώτης Αλευράς επικεφαλής της Πελοποννησιακής Συνεργασίας στο Π.Σ., ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER