Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 19:41

Στην Καλαμάτα για τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (φωτογραφίες)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφθηκε σήμερα το βράδυ, τον εορτάζοντα μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, στο Επισκοπείο, στην Καλαμάτα και του ευχήθηκε για τα ονομαστήριά του.

Απαντώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε:

«Πάρα πολλά πράγματα με φέρνουν στην Καλαμάτα. Πάνω απ’ όλα ιδιαίτερα σήμερα η Εκκλησία μας έχει μια μεγάλη γιορτή, γιορτάζει τον Αγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο. Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης σας και αγαπητός αδελφός κ. Χρυσόστομος άγια τα ονομαστήριά του. Αισθανόμαστε την ανάγκη να είμαστε κοντά του, να του ευχηθούμε να έχει δύναμη πολλή, υγεία πολλή και υπομονή πολλή, ώστε να συνεχίζει το ωραίο έργο που κάνει και εδώ ή στο Πανεπιστήμιο ή όπου του αναθέτει η Εκκλησία, καλά και όσο μπορεί καλύτερα. 

Η Εκκλησία πάντοτε έχει μηνύματα ενότητας. Ενώνει, αυτός είναι ο σκοπός της».

Την ώρα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου στον κ. Χρυσόστομο, παρόντες ήταν οι μητροπολίτες Σπάρτης και Μονεμβασίας Ευστάθιος (είχε εγκάρδια συνομιλία με τον κ. Ιερώνυμο), Ιλίου Αθηναγόρας, Λαρίσηγς Ιγνάντιος και Μεγάρων Κωνσταντίνος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης παρέδωσε στον κ. Ιερώνυμο ιδιόχειρη επιστολή του που είχε στείλει το 1967, ως λαϊκός (με την υπογραφή Ιωάννης Λιάπης), στο μακαριστό μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη.