Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 23:36

Ευχές και απολογισμός από το Φιλόπτωχο της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας

Ευχές και απολογισμός από το Φιλόπτωχο της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας

 

Τη βασιλόπιτά του έκοψε το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, σε μια όμορφη εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Κανελλάκης» κάνοντας απολογισμό της δράσης του και τιμώντας παράλληλα αυτούς που συνδράμουν στο σημαντικό του έργο. Οπως τονίστηκε, σε αυτήν τη δύσκολη εποχή όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας χρειάζονται βοήθεια, την οποία και ζητούν από την Εκκλησία, που με τις δυνάμεις που έχει προσπαθεί να τους συνδράμει όπως μπορεί. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε μουσικά και σε αυτό φρόντισε η χορωδία των κατηχητικών σχολείων της Μητρόπολης, ενώ στη συνέχεια ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος έκοψε τη βασιλόπιτα ονοματίζοντας τα κομμάτια μεταξύ άλλων στον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, τον εκπρόσωπο της "ΑΒ Βασιλόπουλος" Χρήστο Γκανέτσο για την προσφορά τους, τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον αρχιμανδρίτη Κοσμά Περχανίδη για τη συνεχή προσφορά του παρά τη συνταξιοδότησή του, σε όλους τους ανώνυμους δωρητές, στα παιδιά των κατηχητικών, στο Φιλόπτωχο Ταμείο και στον ταμία του π. Δημήτριο Καραΐσκο και φυσικά σε όλους τους παρευρισκομένους. 

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Κατσίβελας επισήμανε ότι «σε αυτή την εποχή χρειαζόμαστε περισσότερο φως, για περισσότερη αλληλεγγύη, για περισσότερη συνέργεια, για περισσότερη συνάφεια και ελπίδα. Φως για τα παιδιά μας, για τους ανήμπορους και τους περιθωριοποιημένους. Μια κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν έχει τη συνεκτικότητα, αυτό που λέμε προχωράμε όλοι μαζί». Τόνισε επίσης ότι ο δήμος ανακήρυξε το έτος 2017 σε Ετος Αλληλεγγύης γιατί αυτή είναι η αναγκαιότητα. 

Ακολούθησε ο απολογισμός του Φιλοπτώχου από τον π. Δημήτριο Καραΐσκο. «Με τη δική σας αρωγή γινόμαστε συμπαραστάτες σε περισσότερους αδερφούς ανακουφίζοντάς τους» τόνισε και αναφέρθηκε σε αυτούς που στηρίζουν το Ταμείο, στον πατέρα Ιωάννη από το Αγιον Ορος που έστειλε 1.250 ευρώ, τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο που το 2016 προσέφερε 28.000 μερίδες έτοιμου φαγητού οι οποίες χρηματικώς ανέρχονται σε 280.000 ευρώ, την υπεραγορά Βασιλόπουλος που παρέδωσε 620 κιλά κρέας, τον Φώτη Κωνσταντόπουλο που παρέδωσε 350 κιλά ψωμί και διάφορα καταστήματα της πόλης, όπως: Χρόνης και Ευθυμία, Ντρούλιας, Δημήτρης Χρονόπουλος (Σεράνο), Λυδιώτης, Γιαννίκος, Μπουλουλής, Τσολιάς, Δ. Αβδάλας. Μιλώντας για τα έσοδα τόνισε ότι ανέρχονται σε 14.188 ευρώ (1.200 εκ του γέροντος Ιωάννη, 1.440 από την περσινή γιορτή, 6.468 από ενοίκιο, 5.080 από τρίτους). Τα έξοδα από την άλλη είναι: γενική βοήθεια 12.149 ευρώ, ενοίκια απόρων φοιτητών 7.260, φάρμακα απόρων 1.336 ευρώ, ΔΕΗ για ρεύμα απόρων 1.734 ευρώ, εισιτήρια απόρων 95,50 ευρώ, σύνολο 22.575 ευρώ.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στον ευεργέτη της Μητρόπολης, τον αείμνηστο Αλέξανδρο Τουρκολιά και στα όσα προσέφερε. Σημείωσε ότι πολλοί ζητούν τη βοήθεια από την τοπική Εκκλησία χωρίς όμως να υπάρχουν οι ανάλογες προσφορές προς αυτήν, υπογραμμίζοντας ότι πολλές φορές όταν γίνονται προσφορές προτιμούν να τις κάνουν σε συλλόγους ή άλλους φορείς. «Πρέπει να στηρίξουμε τον τόπο μας, έχουμε πρώτα εμείς ανάγκη» είπε. Αναφερόμενος στο τιμώμενο πρόσωπο Χρήστο Γκανέτσο του ομίλου "ΑΒ Βασιλόπουλος", για την προσφορά του σε κρέας αλλά και σε άλλα είδη, ευχήθηκε όλα αυτά να τους ανταποδοθούν από τον Κύριο, προσφέροντάς του μια εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους.

Από την πλευρά του ο κ. Γκανέτσος υπεύθυνος του "ΑΒ Βασιλόπουλος" στην Κυπαρισσία ευχαρίστησε τον μητροπολίτη τονίζοντας ότι είναι μεγάλη η τιμή που τους γίνεται. «Κάθε προσπάθειά μας για συνεισφορά στους συμπολίτες μας τόσο για εμάς στην ΑΒ όσο και για τους υπόλοιπους Ελληνες είναι το αυτονόητο. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να ανταποδώσουμε στο ελάχιστο την ανταπόκριση και αποδοχή που έχουμε από τους συμπατριώτες μας, αφετέρου να προσπαθήσουμε στο ελάχιστο να υποστηρίξουμε το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Θα συνεχίσουμε καθώς από τις βασικές αρχές που πρεσβεύει η ΑΒ είναι ο σεβασμός και η συνεισφορά στην κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κ.Μπ.