Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 08:50

Την προστάτιδά της Παναγία Μυρτιδιώτισσα γιόρτασε η Πύλος

Την προστάτιδά της Παναγία Μυρτιδιώτισσα γιόρτασε η Πύλος

Την προστάτιδά τους Παναγία Μυρτιδιώτισσα γιόρτασαν χθες οι κάτοικοι της Πύλου με κάθε επισημότητα. Πιστοί όλων των ηλικιών από την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσαν το πρωί το ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα.

Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Πέμπτης με την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, ενώ χθες το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία από τον μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο και τους μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και επίσκοπο Μοζαμβίκης Χρυσόστομο. Κορύφωση της πανήγυρης ήταν η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της μπάντας του Λιμενικού Σώματος, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου - Νέστορος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλου και των σχολείων της περιοχής.

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία και δήλωσε: «Η πίστη μας στην ορθόδοξη χριστιανοσύνη και ο σεβασμός στην παράδοσή μας είναι οι κινητήριες δυνάμεις για να πετύχουμε τους κοινούς αλλά και προσωπικούς μας στόχους, παρά τις όποιες δυσκολίες, χωρίς να βαλτώνουμε, χωρίς να μεμψιμοιρούμε».

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος επικαλέστηκε τη χάρη της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας για όλο τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να  αναφερθεί στις προσπάθειες κάποιων να αλλοιώσουν τα ήθη και τις παραδόσεις των Ελλήνων, με πρόσχημα ότι αυτό γίνεται και σε άλλες ξένες χώρες. Παράλληλα, ευχαρίστησε αδερφικά τους αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη, καθώς επίσης και τους άρχοντες του τόπου και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, ο τέως υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου Πύλου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο επίτιμος Α. υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο στρατηγός Ε.Α.  Βασίλης Πανταζόπουλος, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου των εν Αθήναις Πυλίων  Δημήτριος Μισυρλής, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Λεωνίδας Φιλιππόπουλος κ.ά.