Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 22:41

Περιφορά της εικόνας με βάρκα στην Ανάληψη Μεσσήνης (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Περιφορά της εικόνας με βάρκα στην Ανάληψη Μεσσήνης (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Με τη δέσμευση του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη πως στις εκβολές του ποταμού στην Ανάληψη θα γίνει ένα μεγάλο έργο ανάπλασης και καθαρισμού της κοίτης του, ώστε να πάψουν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν ψαράδες και ντόπιους, ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της σημερινής μέρας, που περιελάμβανε την περιφορά της εικόνας με βάρκα στη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα έθιμο που αναβιώνει από πέρυσι κι έρχεται από παλιά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ερασιτεχνών αλιέων Γιάννη Μάντζαρη, την ημέρα αυτή στην περιοχή γινόταν η περιφορά της εικόνας στο νερό συνοδεία κόσμου μέσα σε βάρκες κι ένας μαραθώνιος, η αναβίωση του οποίου δεν έχει σταθεί ακόμα δυνατή.

Από τη μεριά του ο κ. Τσώνης αναφέρθηκε στα 80.000 ευρώ χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για το έργο στο ποτάμι, αλλά και στον στόχο της δημοτικής αρχής, όπως είπε, να γίνει η Ανάληψη το πιο τουριστικό χωριό, καθώς σύντομα ξεκινά και η ανάπλαση με πεζόδρομους κ.λπ.

Να σημειωθεί πως αρκετοί πιστοί μετά την εκκλησία έφτασαν μέχρι τις εκβολές του ποταμού, στην παραλία, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ενώ ορισμένοι μπήκαν σε βαρκάκια και συνόδευσαν την εικόνα κατά την περιφορά της.

Κ.Δ.


NEWSLETTER