Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 20:47

Η Μεσσηνία τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Σε κλίμα κατάνυξης γιορτάστηκε σε ολόκληρη την Μεσσηνία η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Στον εσπερινό το βράδυ της Τρίτης στον εσπερινό στον εορτάζοντα Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμάτας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων. Κατά τον Εσπερινό ψάλθηκαν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε λιτάνευση του Επιταφίου της, εντός του αύλειου χώρου του Κοιμητηρίου.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στις αρχές και τους πιστούς ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη να χαρίζει υγεία και να σκέπει τη ζωή όλων, αλλά και την πατρίδα μας.

Αντίστοιχα στην παλιά Μονή του Βουλκάνου παρουσία πλήθους πιστών χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καρθαγένης Μελέτιος.

ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Με επίκεντρο την Παναγιά την Αγριλιώτισα εορτάστηκε ο Δεκαπενταάυγουστος στην περιοχή της Τριφυλίας , η οποία τις ημέρες αυτές «βούλιαξε» από κόσμο.

Στον όμορφο παραλιακό οικισμό του Αγρίλη που βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας την παραμονή χιλιάδες πιστών βρέθηκαν εκεί στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο , μετά το πέρας του οποίου έγινε Λιτάνευση της Ιερής εικόνας συνοδεία της φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων, του ιερού κλήρου , των τοπικών αρχών με την παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και των προσκυνητών.

Ενώ χθες το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον κ. Χρυσόστομο. Παράλληλα στον οικισμό του Αγρίλη λειτούργησε μικρή εμποροπανήγυρη.

ΠΛΑΤΥ

Την Κοίμηση της Θεοτόκου - προστάτιδα του χωριού γιόρτασε σήμερα, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, το Πλατύ, παρουσία πολύ κόσμου, ντόπιων κι επισκεπτών του καλοκαιριού.

Το βράδυ της παραμονής μετά τον εσπερινό, πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ενώ την εικόνα μετέφεραν δημοτικοί αστυνομικοί και πυροσβέστες.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=jHZX886Lvm0}