Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 07:54

Κατεβαίνει την Πέμπτη η εικόνα από το Βουλκάνο στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Κατεβαίνει την Πέμπτη η εικόνα από το Βουλκάνο στη Μεσσήνη

 

Ξεκινά μεθαύριο Πέμπτη το Νησιώτικο πανηγύρι, με την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας από τον κλήρο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, καθώς και από τις τοπικές Αρχές, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην είσοδο της Μεσσήνης, στις 10.30 το πρωί.

Θα ακολουθήσει λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μετά την οποία η εικόνα θα εναποτεθεί στο Μετόχι της Μονής Βουλκάνου, στην Πανηγυρίστρα, για οκταήμερο προσκύνημα και θα επιστρέψει στη Μονή Βουλκάνου την Παρασκευή 28 του μήνα.

Ηδη, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Μεσσήνης, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται:

α) Απαγόρευση στάθμευσης και κίνησης κάθε οχήματος και από τις δύο κατευθύνσεις στις οδούς Καπετάν Κρόμπα, Γεωργίου Παπανδρέου, Μουλαβασίλη και Πολυτεχνείου, κατά τις ώρες 7 π.μ. με 1 μ.μ. κατά την είσοδο - λιτάνευση της εικόνας μεθαύριο Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και κατά τις ώρες 3.30 έως 9.30 μ.μ. κατά την αναχώρηση, την Παρασκευή 28 του μήνα. β) Αποκλεισμός τμήµατος οδού Καπετάν Κρόμπα και εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω των οδών Σωτήρη Πατατζή και 7ης επαρχιακής οδού Μεσσήνης - Μελιγαλά. γ) Αποκλεισμός τμήματος οδού Γεωργίου Παπανδρέου και εκτροπή κυκλοφορίας στην οδό Σωτήρη Πατατζή και Αριστομένους. δ) Αποκλεισµός τµήματος της οδού Πολυτεχνείου και εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Δημήτρη Κούτσικα και Κολοκοτρώνη. ε) Αποκλεισµός τµήµατος οδού Στ. Τσούση και εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίου Νικολάου και στον κόμβο Μεσσήνης για τα βαρέα οχήµατα. στ) Αποκλεισμός τμήµατος της οδού Δημήτρη Κούτσικα και εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Κολοκοτρώνη αποκλειστικά για την είσοδο των οχηµάτων στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

ΟΙ ΧΩΡΟΙ

Στο μεταξύ εντείνονται οι εργασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα μέχρι την Πέμπτη, που αρχίζει το πανηγύρι της Μεσσήνης, το οποίο και φέτος θα αναπτυχθεί στους εξής χώρους:

α) Παραδοσιακός χώρος (οδός Καπετάν Κρόμπα από τα σκαλιά της εκκλησίας των Τριών Ιεραρχών μέχρι τη συμβολή της με τη Μητροπολίτου Χρυσοστόμου, η Μητροπολίτου Χρυσοστόμου και η Ζωοδόχου Πηγής από τη συμβολή της με τη Μητροπολίτου Χρυσοστόμου μέχρι την είσοδο της εκκλησίας).

β) Ο χώρος μπροστά από τον ναό των Τριών Ιεραρχών (ο δρόμος που συνδέει την οδό Μουλαβασίλη με την οδό Καπετάν Κρόμπα).

γ) Τμήματα του δημοτικού οικοπέδου (νότια ως τον χώρο της εκκλησίας, βόρεια ως την Γ. Παπανδρέου, ανατολικά ως τον περιφερειακό δρόμο και δυτικά ως τον δρόμο εισόδου στην εκκλησία, όπως επίσης και το εναπομείναν τμήμα του οικοπέδου που έχει ασφαλτοστρωθεί από την οδό που συνδέει το βόρειο μέρος του μετοχιού).

δ) Τμήματα ιδιοκτησίας Μονής Βουλκάνου (στα Μπεζεστένια και στον αδιαμόρφωτο χώρο).

Εξ άλλου, στον χώρο της κεντρικής πλατείας της Μεσσήνης θα λειτουργεί έκθεση - παζάρι βιβλίου, ενώ θα υπάρχουν και ενημερωτικά περίπτερα των συλλόγων της πόλης.


NEWSLETTER