Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 09:32

Συγγνώμη της Ακριβοπούλου για τα σχόλια κατά του μητροπολίτη Μεσσηνίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Συγγνώμη της Ακριβοπούλου για τα σχόλια κατά του μητροπολίτη Μεσσηνίας (βίντεο)

 

Δημόσια ανακάλεσε χθες το απόγευμα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου την αναφορά που έκανε σε εκπομπή της -τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου- σύμφωνα με την οποία οι απόψεις των μητροπολιτών Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και Πειραιώς Σεραφείμ, ως προς τη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία, “απηχούν ακροδεξιές και χρυσαυγίτικες αντιλήψεις”.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης “θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Πειραιώς Σεραφείμ διότι χθες (σ.σ. Δευτέρα 19 Νοεμβρίου) όχι απλώς τους αδίκησα, αλλά τους κατηγόρησα αδίκως ότι ταυτίζονται με τον χρυσαυγιτισμό, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο”.

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Η αναφορά της Κ. Ακριβοπούλου σε βάρος των δύο μητροπολιτών στην προχθεσινή της εκπομπή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δύο ιεραρχών, καθώς ο κ. Χρυσόστομος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε προειδοποιούσε την δημοσιογράφο με ένδικα μέσα αν η τελευταία δεν ανακαλούσε την αναφορά της: “Επειδή τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος κ. Ακριβοπούλου στη σημερινή εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ (19-11-2018), χαρακτηρίζοντας τις απόψεις μου ότι απηχούν ακροδεξιές και χρυσαυγίτικες αντιλήψεις, θεωρώ ότι είναι άκρως προσβλητικά προς το πρόσωπό μου γι’ αυτό και την καλώ να καταθέσει το περιεχόμενο αυτών των απόψεων και των αντιλήψεών μου, άλλως θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο, εκτός εάν  ανακαλέσει άμεσα στην αυριανή εκπομπή της”.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κινήθηκε νομικά στρεφόμενος κατά της ΕΡΤ και της Κ. Ακριβοπούλου, με αναφορά και στο ΕΣΡ, κάνοντας λόγο παράλληλα για “κατάπτωση της λαοσυντήρητης” κρατικής τηλεόρασης.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Ωστόσο στη χθεσινή εκπομπή “Δεύτερη Ματιά”, η Κατερίνα Ακριβοπούλου ζήτησε δημόσια συγγνώμη, αναφέροντας ειδικότερα: “Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Πειραιώς Σεραφείμ διότι χθες (σ.σ. Δευτέρα 19 Νοεμβρίου) όχι απλώς τους αδίκησα, αλλά τους κατηγόρησα αδίκως ότι ταυτίζονται με τον χρυσαυγιτισμό, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εχουν δίκιο που διαμαρτύρονται. Εχει δίκιο ο κ. Σεραφείμ που απειλεί με ένδικα μέσα, ο οποίος υπενθυμίζει ότι «όταν στο Διαδίκτυο έχεις καταθέσει 5 κείμενα, δημόσια ανακοινωθέντα τα οποία υπάρχουν στο Διαδίκτυο με τα οποία καταδικάζεις τον παγανιστικό χαρακτήρα του πολιτικού μορφώματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή προειδοποιώντας μάλιστα ότι αποτελούν κίνδυνο για την Εκκλησία και το έθνος». Εχει δίκιο φυσικά και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος όταν ανακοινώνει -και δικαίως- ότι τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή, όσα ανέφερα εγώ, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις του ότι «απηχούν ακροδεξιές και χρυσαυγίτικες αντιλήψεις» είναι άκρως προσβλητικά προς το πρόσωπό του.

Ζητώ δημόσια συγγνώμη, και όχι επειδή έχουν βγάλει οι ίδιοι ανακοινώσεις, αλλά ήταν ένα λάθος που το συνειδητοποίησα εγώ μετά το τέλος της εκπομπής. Αλλιώς τους είχα στο μυαλό μου, ακριβώς για να επισημάνω ότι είναι από τους ελάχιστους μητροπολίτες οι οποίοι έχουν πάρει θέση ανοιχτά εναντίον της Χρυσής Αυγής και έχουν δεχθεί επιθέσεις από άλλους μητροπολίτες. Είναι πολύ άσχημο πράγμα να κατηγορείς αδίκως ανθρώπους και ειδικώς για θέματα στα οποία έχουν ακριβώς την αντίθετη στάση”.


NEWSLETTER