Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 07:55

Η γιορτή της Αγίας Αικατερίνης σε Καλαμάτα και Νέδουσα

Γράφτηκε από την
Η γιορτή της Αγίας Αικατερίνης σε Καλαμάτα και Νέδουσα

 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε χθες η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου στην Καλαμάτα. Την πανηγυρική θεία λειτουργία στον φερώνυμο ναό της πόλης τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα ναό, προκειμένου να προσκυνήσει την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο βίο και τις αρετές της Αγίας, ευχόμενος η σοφία και το μαρτύριό της να καταστούν πρότυπα στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Συνάμα, εξήρε τις προσπάθειες του προϊσταμένου του ναού αρχιμανδρίτη Ευθυμίου Θεοδωροπούλου, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των ενοριτών, για την ανέγερση του νέου μεγαλοπρεπούς ναού προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά τον όρθρο χειροθέτησε σε αναγνώστη τον ιεροσπουδαστή Δημήτριο Τάγαρη.

Να αναφερθεί ότι στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Οικονομίδης, εφημέριος και πνευματικός της μονής Προφήτου Ιωήλ Καλαμάτας, συμπαραστατούμενος από ιερείς της πόλης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μπινίσκος, προϊστάμενος του ναού Ταξιαρχών Καλαμάτας.

ΣΤΗ ΝΕΔΟΥΣΑ

Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό της Αγίας Αικατερίνης, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χοροστάτησε του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ναό της ορεινής Νέδουσας. Ο μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε διεξοδικά στο βίο και το μαρτύριο της εορτάζουσας Αγίας.

Πλήθος πιστών αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων συμμετείχαν στην ακολουθία, προκειμένου να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της. 

 

 


NEWSLETTER