Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 15:15

Ολοκληρώθηκε η εκκλησιαστική συνάντηση στη Μονή Βελανιδιάς

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε η εκκλησιαστική συνάντηση στη Μονή Βελανιδιάς

Ολοκληρώθηκε χθες στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς η 9η Διεθνής Συνάντηση του «Studium Historicorum Ecclesiasticorum» που είχε ξεκινήσει την περασμένη Παρασκευή.

Η συνάντηση είχε θέμα «H Ιωάννειος Παράδοση της Εκκλησίας της Ανατολής» και ήταν αφιερωμένη στον ομότιμο καθηγητή Βλάσιο Φειδά.

Διοργανώθηκε από τους υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές του κοινού Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Εκκλησιαστικής Ιστορίας των Τμημάτων Θεολογίας του ΕΚΠΑ και Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ και συμμετείχαν καθηγητές και διδάκτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και άλλων πανεπιστημιακών σχολών.

Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Μεσσηνίας, κατόπιν αιτήματος της οργανωτικής επιτροπής, η οποία τιμώντας τη Μητρόπολη προσκάλεσε τόσο το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο όσο και τον πρωτοσύγκελλο αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά να προεδρεύσουν σε δυο συνεδρίες.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, πέραν της συμμετοχής τους στις συνεδριάσεις, να επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη και τη Μονή Βουλκάνου.

Ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος πρόσφερε στον κ. Φειδά την ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητρόπολης Μεσσηνίας, τον Χρυσό Σταυρό της Παναγίας “Υπαπαντής”, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του στην Εκκλησία, στην παιδεία και στη θεολογία. Κλείνοντας τις εργασίες της συνάντησης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οργανωτική επιτροπή και ιδιαιτέρως τον επίκουρο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και τον πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Μεσσηνίας αρχιμ. Φίλιππο για την μεταξύ τους αγαστή συνεργασία, αλλά και τον υπεύθυνο της Μονής Βελανιδιάς αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη για την όλη φιλοξενία.


NEWSLETTER